fbpx

Під тиском мешканців франківські депутати відклали план будівництва школи на озері – обіцяли довивчити

Суспільство 13:32, 02.05, 2018

Міська рада Івано-Франківська відклала рішення про детальний план території, який передбачає будівництво школи на озері у мікрорайоні "Каскад".

Як писав КУРС, мешканці обурені намірами влади, оскільки самі ініціювали зміну призначення землі з дачного масиву на малоповерхову забудову. Для цього від'єдналися від садового товариства "Бистриця Надвірнянська". Але міська влада скористалася нагодою вписати будівництво школи на цій ділянці у план території.

27 квітня на засіданні земельної комісії люди заявляли про те, що батьків ЗОШ №25 заставляють збирати підписи за будівництво школи на озері.

Сьогодні на сесії Івано-Франківської міської ради батько одного з учнів ЗОШ №25 Ярослав Шинкарук звернувся до міського голови Руслана Марцінківа з проханням все-таки побудувати школу на Каскаді.

Його підтримала мама ще однієї учениці Тетяна Червак.

"Моя дитина ходить в другу зміну. Коли темно, дитина сама повертається зі школи. Тому я хочу просити, щоб на цій ділянці побудували початкову школу і також центр художньої творчості. Тому хочу попросити, щоб цю ділянку виділили для наших дітей", – звернулася до депутатів жінка.

Ще одна мешканка мікрорайону "Каскад" Наталя Боднарчук запевнила, що не проти будівництва школи, але треба зберегти зелену зону.

"У мене таке враження, що ви плануєте і нічого не будуєте. Щоби створити озеро, треба прикласти зусиль. Невже наша міська рада не може допомогти облагородити? Там вирубали всі верби, знищили все, що було. Там залишився маленький шматочок природи, який би був корисний для мешканців Каскаду. Може, хтось дослухається до нашої думки", – сказала жінка.

Марцінків сказав, що питання затвердження ДПТ треба зняти з порядку денного, щоб довивчити.

37 голосами проект рішення зняли з порядку денного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: