fbpx

Замом головного лісника Прикарпаття став фігурант скандальної "бурштинової" справи

Суспільство 19:55, 07.11, 2017

Держлісагентство оголосило результати конкурсу на посаду заступника начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства. Ним став Олег Ярошик – підприємець з Рівного, в минулому директор ДП "Укрбурштин", фігурант скандальних антикорупційних розслідувань.

Про перемогу в конкурсі Олега Ярошика з результатом 10,6 бала повідомив офіційний сайт Держлісагентства. 

За інформацією з декларації про доходи за 2016 рік, Олег Володимирович Ярошик проживає у місті Рівне, має квартири в Енергодарі Запорізької області і Рівному та приватний будинок у селі Велика Омеляна Рівненської області. 

За минулий рік дружина Олега Ярошика задекларувала 12 900 гривень страхових виплат та 17 262 гривень заробітної плати. Сам Олег Ярошик у минулому році відповідно до поданої декларації доходів не отримував.

У декларації Ярошик вказав, що родина має 540 тисяч гривень заощаджень у готівці – по 270 тисяч у нього та дружини. Також у Ярошика є готівкою 15 тисяч доларів, у дружини – 55 тисяч доларів.

На сьогодні Ярошик є власником підприємства "Інжбудкомплект", яке торгує насосами. Одружений, виховує сина і доньку.

Про Олега Ярошика вся країна дізналася в 2015 році, коли він після виходу на пенсію з СБУ очолював дочірнє підприємство "Укрбурштин" Державної акціонерної компанії "Поліметали України". Тоді 3 серпня у Рівному правоохоронці затримали рекордну партію бурштину: на території фірми "Інжбудкомплект" з мікроавтобуса Ярошика "Mersedes-Benz Sprinter" вилучили 2,6 тонни бурштину, упакованого в 104 мішки. Про нечувану перемогу над бурштиновою мафією відзвітували сам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, які опублікували фото з мішками бурштину на своїх сторінках у фейсбуці.

1

Олег Ярошик тоді звинувачення відкидав і переконував, що бурштин видобутий законно і належить "Укрбурштину", а в його машині і на території його фірми опинився, бо "Укрбурштин" не має охорони, а в нього вона є. Вартість вилученого каменю оцінювали в 60 млн грн (майже 3 млн дол. на той час) Що цікаво, очолюване Ярошиком ДП "Укрбурштин" тоді боргувало працівникам 7 млн грн. 

Слідство в резонансній справі, як заявляв Аваков, "найбільшої злочинної групи на Рівненщині" тривало майже рік і завершилося, як писали рівненські журналісти, "великим пшиком". Слідчі таки довели, що вилучений камінь був видобутий незаконно, але суд покарав тільки одного чоловіка – Святослава Малецького, який фактично взяв усю провину на себе. Малецький керував підприємством "Деголь", серед співзасновників якого був і "Укрбурштин". У суді він заявив, що начебто купив цей бурштин у незнайомих осіб. За 2,6 тонни незаконного бурштину Малецького покарали штрафом у 17 тис. грн (!). Сам Ярошик вийшов сухим з води – йому повернули автобус, в якому знайшли коштовний камінь.

Нагадаємо, цього року скандалом і судовою тяганиною завершився також конкурс на посаду начальника головного управління лісового і мисливського господарства області, переможцем якого Держлісагентство визнало Руслана Осташука. 

Сьогодні голова Держлісагентства України прикарпатка Христина Юшкевич оголосила, що написала заяву на звільнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: