fbpx

Запобіжний захід для студентів-іноземців, звинувачених у зґвалтуванні, суд призначить на закритому засіданні

Суспільство 13:32, 14.01, 2016

За клопотанням захисника одного із обвинувачених суд проведе засідання в закритому режимі.

В Івано-Франківському міському суді розпочалося засідання, на якому визначать запобіжний захід для одного з обвинувачених у зґвалтуванні неповнолітньої франківчанки – 23-річного студента медуніверситету з Йорданії. 

За клопотанням захисника судове засідання відбудеться в закритому режимі. Представник прокуратури не заперечував. Саму ухвалу оголосять відкрито – в присутності преси. 

Нагадаємо, учора двом іноземцям – студентам Івано-Франківського національного медичного університету –  було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування) та ч. 1 ст. 155 (Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості) Кримінального кодексу України. Сторона обвинувачення в клопотанні наполягає на взятті іноземців під варту.

За вказані кримінальні правопорушення передбачено кримінальну відповідальність у вигляді ув'язнення на строк від п’яти до п’ятнадцяти років. 

Як повідомляв КУРС, у грудні минулого року в Івано-Франківську студентів-арабів звинуватили у розбещенні і зґвалтуванні неповнолітніх дівчат. Керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві вибачився за своїх одноплеменців, причетних до скандалу із розбещенням і зґвалтуванням неповнолітніх франківчанок. До цього франківська поліція повідомляла, що розбещена студентами-іноземцями неповнолітня франківчанка неодноразово втікала з дому і вступала в статеві стосунки добровільно.  Історія викликала значний суспільний резонанс: громадські активісти звинувачували поліцію у бездіяльності й висловили ультиматум арабській общині Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: