fbpx

"Жінка з одного вірша": Богдан Томенчук представив франківцям свою десяту книжку лірики

Економіка 18:49, 25.10, 2018

Сьогодні у парковому Палаці Ромашкана відбувся творчий вечір відомого франківського поета Богдана Томенчука. Автор презентував нову книжку лірики "Жінка з одного вірша".

"Кажуть, що спражнім чоловікам навіть негода не зашкодить побачитися із "Жінкою з одного вірша". А справжні жінки прийдуть обов'язково, аби переконатись, чи є ще на світі справжні чоловіки", – жартував, запрошуючи на презентацію своєї нової книжки любовної лірики, Богдан Томенчук.
 
Зала Палацу Францішека Ромашкана була повною. Заповнена музикою, квітами, вітаннями – на вечір до поета зійшлися його друзі, численні прихильники і залюблені в його слово франківці. Атмосферу шляхетної напруги підтримували модератори – письменниця Ольга Деркачова та медійник Володимир Макаров. 
 
1
 
Після першого ж еротичного вірша, яким несподівано відкрив вечір автор, у любові до поезії Томенчука на загал зізнався директор Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру Ростислав Держипільський. 
 
"Де Богдан Томенчук, там витають геній і музи, – віддав належне автору Держипільський.  Ці рядки не придумаєш розумом, це дається, і автор виступає як провідник для своїх читачів. Тому я завжди відкладаю всі справи, щоби прийти, взяти від таланта, зіштовхнутися душами. Ми всі маємо різні смаки, різні уподобання в слові, але ці рядки, емоції, образи, які дарує нам Богдан Томенчук, вони об’єднують". 
 
"Ніч була, як до кави кориця,
Ніби сповідь далеких вогнів.
Полюби, засвітись, покорися,
Як нікого, нікому, мені.
Де любов не міняють на звичку,
Небо завше від щастя сліпе.
Принесу тобі кави у ліжко,
Те, в котре ти стелила себе", – читав автор і зала тамувала подих. 
 
Поетична збірка "Жінка з одного вірша" – десята книга поезій Богдана Томенчука. 
 
2
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: