fbpx

Зіновій Андрійович розповів, коли утвориться Надвірнянська ОТГ

Суспільство 12:05, 24.01, 2019

Надвірнянська об’єднана громада готується до процесу об’єднання у жовтні 2020 року.

Про це розповів журналістам перед зборами уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України міський голова Надвірної Зіновій Андрійович.

Він пояснив, чому процес об’єднання запланований на жовтень 2020 року.

За його словами, потрібно аналізувати ефективність та фінансову спроможність громад, що об’єдналися раніше, зокрема міст, які не мають добре розвинутої промисловості, а лише малий та середній бізнес.

"Малий та середній бізнес є основою наповнення бюджету. Не працює "Нафтохімік Прикарпаття", є проблеми з великими промисловими підприємствами. Немає гарантій держави для того, щоб ми могли підтримати соціальний статус. Сьогодні бюджет Надвірної і бюджет об’єднаної громади, яка буде, не дає змоги повноцінно забезпечити сталим розвитком території", – пояснив Андрійович.

Він зауважив, що населення Надвірнянської ОТГ зросте з 22 тисяч до 54 тисяч. Підготовка до об’єднання планується згідно з перспективним планом та за принципом добровільності. Очікується, що до ОТГ увійдуть 8 сіл та селище з центром у місті Надвірна.

"Я думаю, що ми плавно підходимо до процесу децентралізації ОТГ, перспективний план прийнятий. Я вважаю, що в процесі підготовки ми готові до змін перспективного плану для того, щоб ми могли за принципом добровільності залучити ті громади, які уже протягом декількох років себе бачать в Надвірнянській ОТГ", – сказав Андрійович.

Додамо, що на території Надвірнянського району вже утворили пять об’єднаних територіальних громад. Нещодавно пройшли вибори у трьох ОТГ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: