fbpx

Зупиняти будівництво на Шевченка, 67 поки підстав немає, – Кайда

Суспільство 14:31, 23.02, 2017

Заступник міського голови Івано-Франківська Олексій Кайда зустрівся із мешканцями вулиці Шевченка, які протестують проти будівництва десятиповерхівки на Шевченка, 67. Заступник пропонує скаржникам дочекатися результатів перевірки, яку почала Держархбудінспекція.

Як повідомляв КУРС, сьогодні два десятки мешканців вулиці Шевченка завітали на будмайданчик на Шевченка, 67 разом з інспекторами обласного управління Держархбудінспекції. Люди вимагають перевірити законність зведення висотки на пішохідній вулиці з малоповерховою історичною забудовою.

1

Директор будівельної фірми "Кофморт-Вест-ІФ" Тарас Мельничок показав інспекторам і скаржникам дозвільні документи. Та обурені мешканці вирушили на розмову у мерію. 

На зустрічі із заступником міського голови Олексієм Кайдою та директором департаменту архітектури і містобудування міськвиконкому Дмитром Нижником мешканці припустили, що дозвільну документацію компанії видали з порушеннями і заднім числом. Люди вимагали припинити будівельні роботи.

2

Дмитро Нижник нагадав, що дозвіл на будівництво за умови відселення мешканців, свого часу підписав попередній міський голова Віктор Анушкевичус. Олексій Кайда пояснив, що мораторій на будівництво в середмісті Івано-Франківська, який прийняла чинна міська рада, не має зворотної дії і не скасовує рішення, прийняті до мораторію. 

"Немає правових підстав зупиняти будівництво, є декларація, забудова відповідає генплану”, – сказав Олексій Кайда і запропонував скаржникам зібратися на розмову, коли ДАБІ завершить перевірку. 

Результати перевірки Держархбудінспекція оприлюднить через 5 днів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: