fbpx

Зупинити беззаконня і маніпуляції: підприємець Віталій Заріцький звернувся до міськвиконкому

Суспільство 10:54, 08.04, 2016

Директор і засновник будівельної компанії "ТОРА-10" Віталій Заріцький оприлюднив відкрите звернення до членів виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Шановні члени Івано-Франківського міського виконавчого комітету!

Хочу звернутися до Вас з приводу вчорашньої "прогонки" питань, які виносяться сьогодні на засідання МВК. Стало відомо, що питання №27 "Про розміщення тимчасової молитовної споруди" отримало Ваше попереднє погодження.

Член Британської палати лордів лорд Хілтон сказав: "Якби Росія мала право на Крим, вона вела б переговори, а не війну". Тому впевнений, якби міська рада була права в земельному конфлікті, вона чекала б рішення суду, а не вела зі мною, як з підприємцем, війну.

Запевняю, що ціллю моєї боротьби є не земля. Я борюся за принципи верховенства Закону. Дуже неприємно, що міська рада використовує брудні і низькі методи боротьби, маніпулюючи поняттями та рішеннями.

Станом на сьогодні від підприємства "ТОРА-10" до бюджету міста надійшло більше 1 мільйона гривень. В ході реалізації проекту ця цифра складе понад 5 мільйонів гривень. За земельну ділянку і на даний час щомісяця сплачується 17 тисяч гривень оренди, не враховуючи податки.

На сьогоднішній виконком виноситься питання №27 про розміщення на спірній земельній ділянці тимчасової молитовної споруди. Це є повним і ганебним порушенням Законів України і Законів Церкви.

  1. Земельна ділянка знаходиться в користуванні ТОВ "Тора-10" згідно з рішенням суду.
  2. Відсутнє звернення УПЦ КП щодо встановлення споруди, а останнє прохання церкви надати земельну ділянку поруч із ЗОШ №22 міський голова та виконком 3.03.2016 р. відхилив.
  3. Даний пункт про розташування молитовної споруди пропонують провести в рамках положення про розміщення тимчасових споруд підприємницької діяльності, літніх торгових майданчиків та металевих гаражів.
  4.  Розміщення даної молитовної споруди не передбачено схемою розташування культових споруд в м. Івано-Франківськ.

Хочу наголосити, що на даний момент капличка уже незаконно будується. Це підтверджується актом №1 від 4.04.2016 р. Муніципальної інспекції з благоустрою, що підписаний начальником управління комунальної політики Яцківим М. Про це повідомлені голова міста та усі правоохоронні та контролюючі органи. Але це не стало перешкодою для голови міста освятити місце під капличку і запевнити громаду у наявності усіх дозволів для її спорудження.

Тому звертаюся до всіх членів виконкому не підтримувати дане рішення, адже воно приймається з метою прикривання уже вчиненого порушення. Питання про будівництво каплички пропоную перенести у законну площину та розглянути після завершення судових спорів. Бо будь-які дії на цій території призведуть до фінансових та інвестиційно-іміджевих втрат міста Івано-Франківська.

З повагою,

директор ТОВ "Тора-10" Віталій Заріцький

 

Як повідомляв КУРС, влада Франківська вирішила боротися проти будівництва на Пасічній-Витвицького спорудженням храму, причому роботи з благословення міського голови розпочали незаконно. Підприємець, директор будівельної компанії "Тора-10" Віталій Заріцький заявляв про викривлення інформації про будівництво на Пасічній та пропонував мирову угоду, яка передбачає облаштування скверу. Однак на зборах 25 березня мешканці Пасічної відкинули пропозиції директора будівельної компанії "Тора-10" Віталія Заріцького щодо мирової угоди. У недавньому інтерв'ю Заріцький розповів про тиск з боку міської ради та варіанти розвитку подій довкола будівництва на Пасічній. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: