fbpx

Зима буде теплою і малосніжною, – експерт-кліматолог

Суспільство 20:48, 03.10, 2018

Температура повітря в зимові місяці буде переважно теплою, рясних опадів також не варто очікувати.

Про це повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Вазіра Мартазінова на прес-конференції, передає УНН.

"У грудні температура буде в межах норми – на півночі -1 .. -9, на півдні – близько нуля, позитивні температури, на сході – нижчі", – зазначила експерт-кліматолог.

За її словами, в січні температура в Україні перевищить середню багаторічну норму на 2-3 градуси. Лютий також буде відносно теплим – до -1 .. + 2 в середньому.

Також вона повідомила, що опадів у вигляді снігу не очікується під час морозів в кінці грудня – на початку січня, а в лютому йтиме мокрий сніг.

При цьому вона додала, що основне похолодання припаде на початок грудня – до -5 … -10 градусів, в середньому. Потім на зміну похолоданню прийде відносно тепла погода – близько 0, яка знову зміниться різким похолоданням вже до кінця грудня. Також, незважаючи на високі середні показники, буде дуже холодною перша декада січня – температура буде доходити до -18 … -20 градусів.

"Середні температури – вище норми, але шубу треба мати", – підсумувала Мартазінова.

Цього року зимовий тренд – кольрові шуби зі штучного хутра. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: