fbpx

Зимовий відпочинок у Карпатах: житло від 2,5 тис., обід – 100 грн і тисяча за катання в упряжці хаскі

Стиль життя 21:49, 29.11, 2016

Катання на снігоходах, лижному велосипеді, ковзанка, басейн просто неба... Коли чуєш пропозиції відпочинку на Прикарпатті – розгубитися легко. Та все ж головною розвагою на засніжених схилах залишається лижний відпочинок.

Популярний  гірськолижний комплекс Буковель. Порівняно з міжсезонням, ціни на проживання, особливо в новорічну ніч, зростають у 7 і навіть у 10 разів. Найдешевший стандарт коштує від 2,5 тисяч гривень. Індивідуальний котедж – від 15 тисяч. Більшість номерів на зимові свята вже заброньовані.

Ресторани тут майже при кожному готелі. За обід доведеться викласти від 100 гривень. 

Пунктів прокату теж багато – орендувати лижі чи сноуборд можна від 80 до 400 гривень за день. Ще близько тисячі коштує щоденний абонемент на підйомники.

Гірськолижний відпочинок пропонують у Ворохті, Вишкові та Яблуниці, інформують Факти. Дешевше винаймати житло у приватному секторі. Кожна третя господа уже готова зустрічати мандрівників. Утім, особливого ажіотажу поки нема. У Яблуниці, що на перевалі біля Закарпаття, працюють три витяги. Тут можна орендувати спорядження та снігоходи.

"В середньому прокат лиж буде коштувати від 100 гривень. Бугельний витяг в середньому 20-25 гривень підйом з дорослого", – розповідає власник бугельного витягу та пункту прокату лижного спорядження Юрій.

Також у селі Яблуниці дешевше обійдеться і житло.

"Сімейний люкс  500 гривень, буває, якщо компанія, ціна 450-400. Домашні страви, банька, прокат лиж, на конях покататися. Все це організовуємо", – коментує мешканець села Іван.

Організують тут і розваги, як на Північному полюсі. Пропонують покататися на санчатах, запряжених собаками породи хаскі.

Коштує така забаганка від 1000 гривень за 1,5 км. Така ж ціна і за прокат снігохода, що розганяється до сотні кілометрів. Розваги – на будь-який смак. Та найголовніше – гірське повітря, снігові простори й краса гір. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: