fbpx

Зйомкам знакового фільму "Керманичі" про прикарпатських бокорашів – 50 років. ВІДЕО

Культура 22:38, 07.12, 2015

Про це шанувальники творчості оператора стрічки Юрія Ткаченка, а він же знімав фільм "Тіні забутих предків", нагадали в соцмережах.

"До 80-річчя від дня народження українського кінорежисера, кінооператора Юрія Ткаченка та з нагоди 50-річчя створення стрічки КЕРМАНИЧ. Відео з http://tsdkffa.archives.gov.ua", – написав на своїй сторінці у Фейсбук  Роберт Ерік. 

до 80-річчя від дня народження українського кінорежисера, кінооператора Ю. А. Ткаченка та з нагоди 50-річчя створення стрічки– КЕРМАНИЧ.Взято з http://tsdkffa.archives.gov.ua

Posted by Robert Erik on 7 грудня 2015 р.

Фільм "Керманичі" режисер Ігор Грабовський створив разом зі своїм однодумцем Юрієм Ткаченком 165 року, одразу після "Тіней забутих предків". Тріумф "Керманичів" був також сенсаційним і незаперечним  фільм зібрав велику кількість нагород на престижних міжнародних кінофестивалях документального кіно в Лондоні, Ляйпцігу, Нью-Йорку.
 
Як пише журнал "Кіно і театр", №1, 2005 року, фільм "Керманичі" мав кілька версій. Первісна  з трьох частин, її було всього три копії. І основна, пізніше  одночастинна. Порізати фільм режисера змусило керівництво тодішньої "Укркінохроніки". 
 
Зйомки проходили на Чорному  від верхів'я до Прута.
 
Коли знімали фільм, це була звичайна робота бокорашів. Але в середині 1970-х професія закінчила своє існування. І документальна стрічка стала неоціненним документом того часу.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: