fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Прикарпатець Євген Марусяк оновив другий рекорд України на чемпіонаті світу зі стрибків з трампліна

Прикарпатець Євген Марусяк оновив другий рекорд України на чемпіонаті світу зі стрибків з трампліна

Спорт 12:07, 04.03, 2023
НА ФОТО: PLANICA, SLOVENIA - MARCH 03: Yevhen Marusiak of Ukraine competes during the Ski Jumping Men's Individual HS138 Competition at the FIS Nordic World Ski Championships Planica on March 03, 2023 in Planica, Slovenia. (Photo by Maja Hitij/Getty Images)

22-річний український стрибун з трампліна Євген Марусяк з Криворівні вдруге поспіль фінішував у топ-30 у цьому виді спорту на рівні чемпіонату світу. Сталося це у змаганнях на великому трампліні на світовій першості у словенський Планиці, пише “Суспільне. Спорт”.

Марусяк проводить найкращий сезон у кар’єрі в стрибках у висоту. Попередній його результат на чемпіонаті світу – 17-те місце на ЧС-2023 – став національним рекордом: жодному з українців не вдавалося потрапляти навіть до топ-20 на рівні світових першостей зі стрибків з трампліна.

Після рекорду на нормальному трампліні Марусяк виступив на великому трампліні. Там він разом з іншим прикарпатцем Віталієм Калініченком намагалися пройти до топ-30.

Подолати кваліфікаційний раунд вдалося і Марусяку, і Калініченку. Однак до топ-30 зміг увійти лише Марусяк: Калініченко припинив змагання, посівши 38-ме місце.

До фіналу Марусяк відібрався з 29-м результатом. І зміг у ньому виступити ще краще та встановити другий рекорд України: 22-річний спортсмен стрибнув на 125 метрів та заробив за свою спробу 114.4 очки.

У підсумку Марусяк посів 27-ме місце у фіналі – другий національний рекорд на чемпіонатах світу. Попередній найкращий результат на великому трампліні належав Володимиру Бощуку – 28-ме місце на ЧС-2009.

Відтепер Марусякові належать обидва національні рекорди на чемпіонатах світу. Також він є єдиним українцем в історії, що має одразу два результати у топ-30, причому зробив це на різних трамплінах.

Найкращі результати в історії України на ЧС зі стрибків з трампліна

  • 17-те місце: Євген Марусяк (нормальний трамплін, 2023 рік)
  • 27-ме місце: Євген Марусяк (великий трамплін, 2023 рік)
  • 28-ме місце: Володимир Бощук (великий трамплін, 2009 рік)
  • 29-те місце: Віталій Калініченко (великий трамплін, 2021 рік)

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: