fbpx

Прикарпатець Євген Марусяк знову оновив рекорд України за дальністю стрибків з трампліна

Спорт 16:07, 30.03, 2023

Український стрибун з трампліна Євген Марусяк з Криворівні перевершив національний рекорд за дальністю стрибка на заключному етапі Кубка світу в словенській Планиці.

23-річний Марусяк цього сезону п’ять разів долав кваліфікацію на рівні Кубка світу. На світовій першості, яку також приймала Планиця, він оновив національний рекорд на цьому рівні — 17-те місце в стрибках з нормального трампліна.

Наприкінці січня Євген додав до свого доробку новий національний рекорд за дальністю стрибка з трампліна. В австрійському Бад-Міттерндорфі він першим з усіх українських спортсменів в історії пролетів 210 метрів, зробивши це тричі на одному етапі.

Марусяк стартував у кваліфікації заключних особистих змагань Кубка світу. Серед 66 спортсменів, що брали участь у відборі, 40 мали пройти до фінального раунду наступного змагального дня 31 березня.

Свою кваліфікаційну спробу Євген виконав на 169.1 бала. Після виходу з трампліна єдиний українець у відборі пролетів на 211 метрів — новий національний рекорд в історії дисципліни, пише Суспільне. Спорт.

У підсумковому заліку кваліфікації Марусяк посів 30-те місце. Це його третій найкращий відбірковий результат цього сезону: у Бад-Міттерндорфі він став 25-м, а на чемпіонаті світу в Словенії — 27-м.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: