fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Прикарпатський стрибун з трампліна Євген Марусяк перевершив свого тренера, але не пройшов у фінал Олімпіади

Прикарпатський стрибун з трампліна Євген Марусяк перевершив свого тренера, але не пройшов у фінал Олімпіади

Спорт 15:27, 06.02, 2022

Стрибун з трампліна Євген Марусяк з Криворівні показав другий топрезультат України в історії Олімпіад у стрибках з трампліна. Але не вийшов у фінал на Олімпійських іграх у Пекіні, інформує Суспільне Спорт.

Марусяк вдруге виступав у стрибках з нормального трампліна на Олімпіаді-2022. Він подолав кваліфікацію, потрапивши у п’ятдесятку найкращих спортсменів. І став лише третім українцем в історії, кому це вдалося зробити.

За підсумками кваліфікації Марусяк потрапив у перший раунд. І мав можливість поборотися за вихід у фінал – для цього йому потрібно було потрапити у тридцятку найкращих.

Впоратися з цим завданням 21-річному стрибуну не вдалося. Хоча його результат став другим найкращим в історії України у стрибках з трампліна.

Як і у кваліфікації, у кожного зі спортсменів була лише одна спроба, яку могли зарахувати. Перед цим атлети мали тренувальні спроби – свою Марусяк закінчив з найгіршим результатом – 63.5 метри, не отримавши жодного очка.

Проте заліковий стрибок Марусяка вийшов значно кращим. 21-річний українець стрибнув на 28 метрів далі, заробивши за свою спробу 97.4 бали.

Увійти навіть у 40 найкращих Марусяк не зміг. Проте українцеві вдалося випередити одразу трьох стрибунів – румунів Даніеля Андрея Качіну та Андрєя Фелдоряна, а також американця Патріка Гонсеніцу.

Найкращий результат у першому раунді показав японець Рьою Кабаясі. Він виконав стрибок на 104.5 метри, заробивши за свою спробу 145.4 бали.

Стрибки з нормального трампліна. Кваліфікація

  1. Ріою Кобаясі (Японія) – 145.4 балів (104.5 метри)
  2. Петер Превц (Словенія) – 139.2 бали (103.0 метри)
  3. Каміль Стох (Польща) – 136.3 бали (101.5 метри)

  • 47. Євген Марусяк (Україна) – 97.4 балів (91.5 метри)

Щодо результату Марусяка, то за підсумковим місцем українець поступився лише Віталію Шумбарцю, який посів 45-те місце на Олімпіаді-2010. Але 21-річному стрибуну вдалося випередити Володимира Бощука – свого тренера, який у Ванкувері посів 50-те місце.

Одразу після спроби 21-річний стрибун дав ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому розповів про емоції від виступу.

Марусяк залишився задоволений своїм стрибком, незалежно від підсумкового результату. Але розраховує показати кращий результат під час стрибків з великого трампліна.

“Була ціль – пройти кваліфікацію. Потім, звісно, потрапити у топ-30. Поки що задоволений своїм стрибком, так далеко на цьому трампліні ще не стрибав. Може, не 30-й, не перший і не десятий, але своїм стрибком задоволений”, – сказав Марусяк.

Олімпіада-2022 дебютна у кар’єрі Марусяка. Загалом він змагається у стрибках з трампліна з 2016 року.

У 2021 році Марусяк уперше виступив на чемпіонаті світу зі стрибків з трампліна. Найкращий результат 39-те місце (великий трамплін).

Найкращий результат у кар’єрі Марусяка 12-те місце на етапі Континентального кубка, що відбувся у казахстанському Щучинську у 2019 році.

У сезоні 2021/22 Марусяк брав участь на етапах Кубка світу зі стрибків з трампліна, але не жодного разу не виходив у фінал.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: