fbpx

Сноубордист з Прикарпаття Михайло Харук здобув для України перше "золото" на Універсіаді

Спорт 09:24, 22.01, 2023

Україна здобула першу золоту нагороду на Універсіаді-2023, які тривають в американському Лейк-Плейсиді. Медаль здобув 23-річний сноубордист Михайло Харук з села Ільці Верховинського району, якому не було рівних у паралельному гігантському слаломі.

Харук – один з найдосвідченіших спортсменів складу збірної України. Він потрапив до складу основної команди на сезон 2022/23 Кубка світу і взяв участь на одному з них, показавши 26-й результат в італійській Карецці у паралельному слаломі-гіганті, пише “Суспільне. Спорт”.

Змагання з паралельного слалому-гіганту на Універсіаді-2023 тривали впродовж одного дня. Вже у кваліфікації Харук виявився одним з найкращих – одним з трьох сноубордистів, які подолали дистанцію менш ніж за 30 секунд.

На кожному з подальших етапів випробування перевага українського сноубордиста становила більше як дві секунди.

У фіналі представник України протистояв австрійцеві Маттеусу Пінку. У 2022 році він був одним з учасників Кубка Європи, що проходив у Буковелі, та здобув у ньому перемогу (Харук посів підсумкове п’яте місце).

Саме дуель з Пінком виявилася для Харука найскладнішою на шляху до “золота”. На фініші перевага українця ставила лише 0.69 секунд, однак він зміг випередити австрійця.

Медаль Харука – четверта для збірної України на Універсіаді-2023. І перша саме золота: перед цим українці вибороли одне “срібло” та дві бронзові нагороди.

Це також перше “золото” України на Зимовій Універсіаді з 2017 року: змагання у 2019 році українці пропустили, а в 2021 вони були скасовані через пандемію. Це “золото” підняло Україну на 17-те місце в медальному заліку.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: