fbpx

Бізнес просить владу Франківська відмовитися від бюрократії

Економіка 16:13, 22.06, 2016

На круглому столі, який організував МГЦ "Еталон" в рамках проектної ініціативи "Розробка та впровадження Івано-Франківської "BUSINESS AGENDA", представники франківського бізнесу висловили пропозиції до місцевої влади щодо покращення бізнес-середовища в місті.

Проблемною для підприємців залишається сфера надання адміністративних послуг. За словами експерта МГЦ "Еталон" Наталії Кобильчак, перелік документів щодо окремих дозволів та адмінпослуг є надто обтяжливим. Крім того, міська рада невмотивовано відмовляє у розгляді заяв підприємців, посилаючись на те, що рішення сесії чи виконкому "не набрало достатньої кількості голосів".

Для ведення торгівлі в Івано-Франківську необхідно щорічно отримувати одні й ті самі дозволи. Підприємців також хвилює відсутність затверджених схем на розміщення об’єктів торгівлі та несприятливі умови для торгівлі на ринках.

Є проблеми у сфері містобудування, комунального майна та земельних відносин. Це відсутність генплану та інвентаризації землі, немає відкритого реєстру об’єктів комунальної власності, а дозвіл на оренду землі під об’єктами нерухомості надається на нетривалий строк.

Місцеві підприємці нарікали на відсутність кадрів робітничих професій. Адже люди не хочуть йти на роботу, за яку, до прикладу, у сусідній Польщі платять у три-чотири рази більше.

Крім того, голова правління МГЦ "Еталон" Леся Аронець відзначила, що у місті  таки бракує кваліфікованих кадрів.

"Навчальні заклади, власне, не готують кадри відповідно до потреб місцевого ринку. ПТУ, як отримали ліцензії на спеціальності 8-10 років тому, так і досі їх випускають, не впевнюючись, потрібні вони чи ні", – сказала Леся Аронець.

Нагадаємо, міський голова Руслан Марцінків заявив, що влада Франківська сприяє розвитку бізнесу в обласному центрі.

До слова, молодіжний громадський центр "Еталон" з травня до жовтня 2016 р. реалізовує проектну ініціативу "Розробка та впровадження Івано-Франківської "BUSINESSAGENDA"" в рамках програми  Представництва Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE – Україна) "Розвиток спроможності українських бізнес-об’єднань, ТПП та аналітичних центрів щодо спільного формування та просування місцевого порядку денного бізнесу".

Метою ініціативи є прискорення реалізації реформ у сфері малого та середнього бізнесу на місцевому рівні шляхом формування і просування Порядку денного "BUSINESS AGENDA" в Івано-Франківську за  участі представників громадського сектору.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: