fbpx

Чого узбеки мають тряпками тут торгувати? – торговці на Шпитальній просять мера не штрафувати їх

Суспільство 11:37, 15.04, 2016

Міський голова Руслан Марцінків поспілкувався з торговцями, що без дозволу торгують на вулицях Шпитальній та Старозамковій біля ринку "Траян".

Муніципальна інспекція днями вже погрожувала штрафувати торговців, які облаштувалися на вулицях біля ринку "Траян". Сьогодні до людей навідався міський голова Руслан Марцінків, який до цього зустрівся з орендарем центрального ринку Ігорем Халамендою

"До нас підійшла поліція і сказала, що все незаконно. А до кого ми маємо йти? Куди не ходимо, всі відправляють до мера. До нас прийшли ці хлопці і сказали, що наступного разу буде штраф", – звернулася продавщиця квітів до Марцінківа.

Жінка, як і більшість торговців, плутає патрульну поліцію з інспекторами муніципальної інспекції з благоустрою.

Марцінків відповів, що торгувати на тротуарах не можна і штрафувати продавців будуть, бо "така в інспекторів робота". На думку мера, адміністрація ринку має подбати про нові торгові місця. 

"Порядок мусить бути, ми йдемо до Європи. Всі кричать, що треба порядок, але коли це стосується вас, ви кричите, що хочете тут торгувати",  зауважив Марцінків.

У понеділок наступного тижня заступник міського голови Богдан Білик зустрінеться з власником ринку "Траян", аби обговорити можливість відкриття додаткових торгових місць. 

"То що, нас будуть штрафувати до понеділка?"  цікавляться продавці.

"Будуть, інспектори діють у рамках законодавства",  відповів мер.

"Якщо ви нас на ці два дні виженете, то це буде ганьба",  нарікали торговці.

"Я за те, щоб ви торгували і заробляли, але це все має бути впорядковано",  наполягав Марцінків.

"Люди, чого узбеки мають тут тряпкими торгувати, а для нас нема місця?"  гукали продавці.

"Це вже расизм",  несміливо відреагував директор ринку.

Марцінків промовчав.

Після спілкування з адміністрацією ринку та стихійними торговцями міський голова зробив підсумок своєї екскурсії ринками. 

"Ми маємо впорядкувати ринки, розширити Дністровську, зробити підземну парковку. Також пріоритетом має бути те, що торгуватимуть тут українці. Не може в європейському місті лишатися все це на рівні 90-их. Ми не можемо забрати ринок, бо є договір оренди, тому треба домовлятися з адміністрацією. Я вірю, що будуть проектні пропозиції. Треба крок за кроком це робити. Якщо не спускати це з контролю, то все вдасться",  завершив Марцінків.

Читайте також: Кому належать ринки Івано-Франківська

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: