fbpx

Франківці ініціюють збір підписів за відставку головного архітектора міста. ФОТО

Суспільство 16:22, 23.07, 2016

Мешканці мікрорайону Крайківського – Макогона – Промислової на зборах вирішили створити ініціативну групу для подальших дій проти масштабної забудови у цьому мікрорайоні.

До ініціативної групи увійшло дев’ять мешканців з мікрорайону, які відстоюватимуть інтереси громади, щоб правовими методами змусити міськраду скасувати рішення щодо забудови мікрорайону.

Наразі ініціативна група має підготувати два проекти рішення. Перший стосується скасування рішення сесії від 8 липня, яким депутати затвердили детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки. Рішення міськрада прийняла без громадських слухань, які передбачені законодавством.

Другий проект рішення – про ліквідацію департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини.  

"Головний архітектор міста Дмитро Нижник несе персональну відповідальність за цю ситуацію, яка відбулася, саме він готував проект на сесію міської ради. Положення про місцеві ініціативи дозволяє жителям міста самим підготувати текст проекту рішення, зібрати понад двісті підписів і внести на найближчу сесію міської ради, а далі переконувати депутатів міської ради за те, щоб вони все-таки проголосували за скасування рішення і ліквідацію департаменту, що за собою понесе і звільнення головного архітектора міста",  відзначає представник ініціативної групи "Вільне озеро" Тарас Случик.

Він наголошує, що головний архітектор міста повинен понести персональну відповідальність за те, що не організував громадські слухання та виніс на сесію незаконний проект рішення.

Мешканці мікрорайону також мають намір збирати підписи про відкликання з міськради депутатів від їхнього округу Івана Гарасимка та Миколи Ковальчука, які на сесії підтримали скандальний проект рішення.

Нагадаємо, на прохання активістів новий прокурор області займеться питанням забудови на Макогона у Франківську.

Як писав КУРС, в Івано-Франківську набирає обертів конфлікт між громадськими активістами, ветеранами АТО й керівництвом міста. 14 громадських організацій вимагали від міського голови Руслана Марцінківа ветувати рішення міськради від 8 липня як незаконні. Однак порозумітися з мерією не вдалося: Марцінків навідріз відмовився виконувати вимоги громадськості й звинуватив ветеранів і активістів у "рейдерстві", "виконанні політичного замовлення" і "роботі на будівельну мафію". 

Вчора представники громадських організацій учасників АТО подали до суду на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа за наклеп.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: