fbpx

Команда ІФНМУ здобула шість золотих нагород на чемпіонаті світу з гирьового хортингу. ФОТО

Спорт 12:42, 07.12, 2016

Днями у Херсоні відбувся перший в історії чемпіонат світу з гирьового хортингу. У складі збірної України в змаганнях взяли участь п'ять студентів і викладач Івано-Франківського національного медичного університету. Наші спортсмени зробили на чемпіонаті фурор – усі шестеро вибороли золоті нагороди!

Гирьовий хортинг досить молодий вид спорту, і чемпіонат світу відбувся вперше. Хортинг виник в Україні, тож не дивно, що нині наша збірна є тут лідером. І тим приємніше, що в складі найсильнішої збірної з гирьового хортингу лідирують за своїми результатами спортсмени ІФНМУ,  пише КУРС з посиланням на прес-службу ІФНМУ.

Справжньою зіркою чемпіонату став тренер наших студентів, доцент кафедри фізичного виховання та здоров’я Роман Михальчук. У свої 55 років він став переможцем у змаганнях зі спринт-ривка. Із результатом 110 підйомів за п’ять хвилин Роман Михальчук став першим в Україні, хто виконав норматив майстра спорту міжнародного класу з гирьового хортингу.

Студент четвертого курсу Назар Гривул посів перше місце у змаганнях зі спринт-поштовху у ваговій категорії понад 90 кг. За три хвилини він зробив 48 підйомів гирі та вдруге у своїй спортивній кар’єрі виконав норматив майстра спорту України. Цей результат став кращим також і серед усіх вагових категорій, тож наш спортсмен став ще й абсолютним чемпіоном.

"Спринт вдається мені найкраще, але конкуренція на чемпіонаті була дуже серйозна, тому треба було викладатися по максимуму, – говорить Назар Гривул. – Хочу відзначити всіх членів нашої команди. І окремо відзначу нашого тренера Романа Васильовича. Він на цих змаганнях був і тренером, і співорганізатором, і членом суддівської колегії, і навіть зміг виступити в одній з вправ. Те, який він показав результат, – просто неймовірно. Він своїм прикладом показує, як потрібно тримати себе у формі. Зізнаюся, що змагатися з власним тренером і багато в чому програвати йому, дуже стимулює до тренувань".

Студент другого курсу Олександр Шваб у вазі 65 кг став найсильнішим у спринт-поштовху. Його результат  39 підйомів за три хвилини. Олександр став чемпіоном за рейтингом в поштовху серед усіх учасників і також вже вдруге виконав норматив майстра спорту України.

"Ще під час підготовки до чемпіонату на тренуваннях мені було дуже важко підібрати оптимальний темп для цієї вправи, – розповідає Олександр Шваб. – Я то поспішав, то працював надто повільно. Але ми таки змогли вирахувати оптимальний режим, який дозволяє і швидко штовхати, і водночас мати кілька секунд на перепочинок. І це спрацювало, за що дуже вдячний нашому тренеру!"

У фіткрос-естафеті мікс (чоловік та жінка) виступали студентка другого курсу Ірина Савчин (70 кг) разом зі студентом шостого курсу Володимиром Шевагою (75 кг). Разом у цій дисципліні вони набрали 99 очок і стали тут абсолютними чемпіонами.

"Коли ми вийшли на поміст, почали виконувати вправи, то зрозуміли, що маємо шанс перемогти, – розповідає Ірина Савчин. – Ми почали викладатися до останніх сил. Пам’ятаю, як залишалося кілька секунд, я бачила, як Володя втомлюється, і кричала йому: "Ще швидше!" Це був такий драйв, що неможливо передати".

"Естафета була важка, за шість хвилин ми мали виконувати різні вправи, та ще й щохвилини ми мінялися на помості, – каже Володимир Шевага. – Естафета також є відповідальнішою, бо результат залежить не лише від мене, а від нас обох. Відповідно дуже не хочеш підводити свого напарника. Ми підтримували, підганяли один одного і зрештою перемогли. Враження неймовірні!"

Студент третього курсу Петро Юзьків виборов перше місце у марафоні поштовху із неймовірним результатом  290 підйомів гирі протягом 30 хвилин.

"Всіма нашими перемогами ми завдячуємо нашому тренеру Роману Михальчуку, який нас правильно готував до чемпіонату, нашому ректору Миколі Рожку, який у всьому сприяв і дав транспорт, щоб ми нормально добралися, нашому завкафедри Володимиру Левку, який у всьому допоміг та підтримав, – каже Петро Юзьків. – На чемпіонаті було важко, бо було багато учасників, і було важко відновитися після кожної вправи. Ми всі виступали у різних номінаціях, і всі змогли перемогти. Це дуже велике досягнення".

"Наша команда відпрацювала на всі сто відсотків, – говорить Роман Михальчук. – Хочу відзначити всіх наших студентів за те, що вони дуже відповідально поставилися до підготовки до змагань. Готувалися ми прицільно, кожен спортсмен під конкретну дисципліну, і це дало результат. Ми дуже вдячні ректору Миколі Рожку за те, що він завжди підтримує нас, йде нам назустріч, а цього разу навіть виділив нам автобус. Дякуємо завідуючому кафедри Володимирові Левку за допомогу, за всі ті умови, які створені для наших тренувань та підготовки. Хочу сказати, що в нас була можливість виставити ще одного спортсмена – лікаря-інтерна Юрія Поповича, але через навантаження на інтернатурі він не зміг поїхати разом з нами. Тим не менш він також є членом нашої команди. Загалом всі наші студенти молодці! Такий результат надихає на подальшу роботу!"

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: