fbpx

МОН відмовилось від ЗНО з російської мови у наступному році

Суспільство 11:59, 13.09, 2017

Міністерство освіти і науки визначило перелік навчальних предметів, із яких у 2018 році буде проведено зовнішнє незалежне оцінювання випускників шкіл.

Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

До переліку предметів, із яких у 2018 році буде проведено ЗНО, включено 11 навчальних предметів, інформує Освіта.ua. Тести з з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії та англійської, іспанської, французької та німецької мов.

Тест з російської мови, який випускники шкіл мали можливість складати під час проходження ЗНО починаючи з 2011 року, у переліку тестових предметів відсутній.

КУРС писав, що наступного року ЗНО з української мови і літератури складатимуть випускники не лише шкіл, а й професійно-технічних навчальних закладів і коледжів.

Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти в 2018 році, проводитиметься з 22 травня до 14 липня. Кожен зареєстрований учасник ЗНО матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

Для проведення зовнішнього незалежного оцінювання з англійської, іспанської, німецької та французької мов використовуються завдання сертифікаційних робіт двох рівнів складності: рівня В1 та рівня В2.

Випускники старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року, які бажають зарахувати результат зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови як оцінку за державну підсумкову атестацію та вивчали цю іноземну мову на профільному рівні, мають складати відповідний предметний тест рівня В2.

Ще однією новацією тестів ЗНО з іноземної буде також частина "Розуміння мови на слух", яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

Нагадаємо, 2018 року планується реалізувати пілотний проект зовнішнього тестування з іноземних мов для вступу до магістратури на гуманітарні спеціальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: