fbpx

Представники ІФНМУ виграли в чемпіонаті України з гирьового спорту

Спорт 19:16, 19.07, 2016

У Херсоні Федерація гирьового спорту України провела чемпіонат України з гирьового спорту, де представники ІФНМУ здобули чимало перемог.

У чемпіонаті взяли участь 140 спортсменів із 16 областей України, змагаючись у двоборстві серед юніорів, чоловіків, ветеранів та в ривку – серед жінок, передає прес-служба ІФНМУ.

Вдало виступили наші земляки. Золото серед юніорів та бронзу серед чоловіків у ваговій категорії до 65 кг з результатом 106 підйомів з гирями 32 кг виборов студент ІФНМУ Олександр Шваб. Став чемпіоном і тренер Олександра – 13-разовий чемпіон світу, багаторазовий рекордсмен світу та України, заслужений майстер спорту України, доцент кафедри фізичного виховання та здоров’я Роман Михальчук. Виступаючи серед ветеранів, установив новий рекорд України у віковій групі 55-59 років, вагова категорія до 75 кг, вага гир  24 кг, поштовх двох гир – 135 підйомів, ривок – 216, сума двоборства – 353 підйоми.

З приходом Романа Михальчука в медичний університет значно зросли результати у гирьовиків та популярність гирьового спорту серед студентів. Так, нещодавно студент медичного факультету Назар Гривул повернувся з м. Порто (Португалія) зі срібною медаллю чемпіонату світу серед студентів.
Ректор університету Микола Рожко та завідувач кафедри фізичного виховання та здоров’я Володимир Левко пообіцяли й надалі надавати нашим чемпіонам необхідні умови для повноцінної підготовки до наступного чемпіонату світу, який відбудеться у жовтні в м. Турин (Італія).

Гирьовий спорт як історична спадщина нашої національної культури запорізьких козаків  поєднання спритності, сили і витривалості  завжди буде у великій пошані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: