fbpx

Суд почав розгляд позову одіозного Никитюка проти архбудінспекції

Суспільство 10:18, 23.03, 2016

Івано-Франківський окружний адміністративний суд розпочав розгляд справи за позовом голови Івано-Франківської обласної організації Товариства сприяння оборони України Петра Никитюка до управління Держархбудінспекції в Івано-Франківській області.

Полковник запасу, голова ТСОУ Петро Никитюк просить суд визнати незаконним припис Держархбудінспекції про припинення будівництва на Мазепи, 144 (біля міського озера).

Як писав КУРС, ТСОУ є замовником скандальної забудови біля озера, яка проводиться з грубими порушеннями. Заступник міського голови Олексій Кайда закликав франківців не купувати квартири в незаконних будинках і пообіцяв, що влада зробить усе можливе, аби ці будівлі не були здані в експлуатацію. З журналістами полковник спілкуватися спершу категорично відмовлялся – навіть поскаржився у поліцію, що журналістка КУСРу йому погрожує і тероризує. Никитюк відмовився показати дозвільні документи депутатам міської ради, представникам мерії, архбудінспекції і громадським активістам. 21 січня архбудінспекція видала припис про накладення штрафу і зупинку будівельних робіт на Мазепи, 144, які веде ТОВ "Прикарпаття і К" на замовлення ТСОУ. Никитюк звернувся до суду.

У позовній заяві Никитюк вимагає скасувати припис інспекції, нарікаючи, що його начебто "позбавили права дати пояснення". Перевірку ДАБІ, пояснює Никитюк, на будмайданчик не допустили, оскільки повважали її незаконною. Дії ДАБІ Никитюк вважає протиправними. 

На судовому засіданні представник ДАБІ чітко відповдала на запитання, обгрунтувала заперечення позову, натомість представники Никитюка постійно плуталися і, зрештою, так не змогли пояснити, чомуНикитюк не допустив перевірку інспекції на будмайданчик, а також не представили жодних дозвільних документів на будівництво.

Далі буде

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: