fbpx

Суд удруге зупинив провадження у справі щодо знесення будинку на Мазепи, 35-А

Суспільство 17:31, 19.04, 2016

Суд зупинив провадження у справі за позовом міськради до ТзОВ "Прогрес-Буд ІФ", в якому та просить суд зобов'язати підприємство знести самочинно збудований житловий будинок за адресою: вул. Гетьмана Мазепи, 35-А в Івано-Франківську.

Відповідну ухвалу господарський суд Івано-Франківської області виніс 6 квітня.

Як писав КУРС, 6 жовтня минулого року господарський суд Івано-Франківської області зупинив провадження у справі. Однак Львівський апеляційний господарський суд скасував ухвалу суду першої інстанції і передав матеріали до господарського суду Івано-Франківської області на новий розгляд. Апеляційну постанову підтвердив Вищий господарський суд України та зобов’язав суд першої інстанції переглянути позов.

Коли суд почав розгляд справи, ТзОВ "Прогрес-Буд ІФ" звернулося до міськради з зустрічним позовом – просило суд визнати незаконним рішення Івано-Франківської міської ради №1402-45 від 12.06.2014 р. "Про визнання будівництва самочинним".

Міськрада зустрічний позов заперечила.

Однак суд вирішив зупинити обидва провадження  як за позовом міськради, так і зустрічний позов ТзОВ "Прогрес-Буд ІФ"  через те, що в іншому суді розглядається інша справа, пов’язана з цією.

Зокрема, у Львівському апеляційному адміністративному суді перебуває справа за позовом міської ради до управління Держархбудінспекції в Івано-Франківської області щодо скасування декларації про готовність об'єкта до експлуатації. Нагадаємо, 16 жовтня минулого року Івано-Франківський окружний адміністративний суд зобов’язав інспекцію скасувати декларацію.

Як йдеться в ухвалі, господарський суд поновить провадження у справі після завершення судових процесів  між міською радою та Держархбудінспекцією.

Нагадаємо, люди, які купили квартири у скандальній багатоповерхівці, неодноразово зверталися до міської влади з проханням присвоїти цьому будинку поштову адресу. Однак міська рада визнала будинок по Мазепи, 35-А самочинним будівництвом і відмовилася переглядати свої рішення. Люди скаржаться, що через недобросовісного забудовника і впертість міської влади не можуть прописатися, влаштувати дітей у садки чи школи, користуватися комунальними послугами. 

На одному з останніх засідань виконкому власники квартир у скандальній новобудові на вулиці Мазепи, 35-А в Івано-Франківську заручилися підтримкою учасників АТО. Міський голова Руслан Марцінків обіцяв військослужбовцям подумати, як врегулювати конфлікт, та порадив скаржникам дочекатися рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: