fbpx

Учасником першої Арт-резиденції в Івано-Франківську стане видатний митець Павел Альтгамер

Культура 12:00, 09.04, 2015

Павел Альтгамер – відомий польський скульптор, перформер, творець інсталяцій і відео погодився стати учасником першої Арт-резиденції в Івано-Франківську, яка відбудеться в червні 2015 року.

Керівник проекту "Теплий Арт" Лілія Гоголь розповіла, що Арт-резиденція – це нова ініціатива "Теплого міста", яка передбачає приїзд відомих художників та митців до Івано-Франківська. У цей час вони, натхненні містом і зустрічами з нашими людьми, повинні творити арт-об’єкти. Куратором резиденції стане Євген Самборський.

"Це все рівно, що у Франківськ приїжджає "Rolling Stones" або Мадонна. Тобто в класі світового актуального сучасного мистецтва – це найвищий рівень, який буває… За подібну резиденцію в одній з культурних світових столиць він взяв гонорар один мільйон євро. Ми дуже довго працювали, більше ніж півроку домовлялись, щоб Павел включив у свій графік Івано-Франківськ, і це рівень події для України, а не лише для Івано-Франківська", – пояснив керівник управлінської команди "Теплого міста" Юрій Филюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: