fbpx

Учасники АТО вимагають від Марцінківа у суді 100 тисяч гривень моральної шкоди

Суспільство 15:23, 22.07, 2016

Представники міської Асоціації учасників АТО подали до суду міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Сьогодні учасники АТО у міському суді Івано-Франківська зареєстрували два позови до мера Руслана Марцінківа, який звинуватив їх у рейдерстві та рекеті.
 
Позови "Про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди" до міського голови та міської ради Івано-Франківська подала ГО "Обласна спілка учасників АТО", другий – "Спілка добровольців АТО Прикарпаття".  
 
Суть позову в тому, зазначено у позовних заявах, що 14 липня на зустрічі представників ветеранських спілок з міським головоою Русланом Марцінківим той допустив неправдиві образливі висловлювання на адресу учасників АТО та голови Спілки добровольців Василя Андріїва.
 
Атовці вимагають в обох позовних заявах по 100 тисяч гривень моральної шкоди. Гроші, як зазначено в позовах, підуть на покращення житлових умов сімей загиблих та інвалідів АТО.
 

Нагадаємо, конфлікт між головою міста і міською Асоціацією учасників АТО розгорівся 14 липня.

Представники "Спілки добровольців АТО Прикарпаття" і "Обласної спілки учасників АТО" вимагали від міської влади скасувати скандальне рішення сесії міськради про продовження договору оренди 2 га під житлову забудову для фірми "Передмістя 2000", правонаступниці ТОВ "Екстім".

Атовці пропонували розділити ділянку на дві частини. Одну, на якій уже розпочалося будівництво, залишити фірмі, іншу – виділити під соціальну програму "Житло для учасників АТО".

Також ветерани разом з іншими громадськими активістами (всього – 14 громадських організацій міста) та журналістами вимагали скасування рішення про детальний план території в районі вул. Макогона, який передбачає зведення 33 багатоповерхівок. 

Руслан Марцінків аргументи активістів і ветеранів до уваги не взяв і ветувати рішення відмовився. Більше того, суперечка переросла у сварку й образи. Мер назвав протест атовців проти виділення землі збанкрутілій фірмі під забудову політичним замовленням на користь будівельної мафії та нардепа Шевченка, звинуватив у рейдерстві та рекеті.

Читайте, будь ласка: Марцінків звинуватив франківських ветеранів АТО в роботі на "будівельну мафію" – ті йдуть до суду. ВІДЕО

Після того, як зареєстрували заяву, атовці звернулися до голови суду Антоняка про забезпечення "прозорого" судового процесу. Голова суду запевнив, що судовий розгляд буде відкритим та доступним: "будемо шукати великі зали і повідомляти про процеси". 

Обидва позови розглядатиме суддя Мелещенко.

Голова суду натякнув на примирення сторін як варіант результату розгляду.

"За канадським досвідом 60% справ доходять до примирення",  сказав Антоняк, і Івано-Франківський міський суд, за його словами, намагається цей досвід переймати.

"Не може бути мови про жодне примирення",   поставив крапку Василь Андріїв.

1

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: