fbpx

Міська влада вимагає встановлення навігаторів у маршрутках

Суспільство 14:48, 31.03, 2015

Департамент житлово-комунального господарства, транспорту і зв'язку виніс проект рішення про встановлення розміру плати за проїзд у громадському транспорті у розмірі 4 гривень на розгляд виконавчого комітету. З цього приводу на засіданні МВК триває обговорення встановлення ціни на проїзд.

Як повідомляв КУРС, 16 березня відбулися громадські слухання, на яких розглядалося питання підняття тарифу з 2.75 грн. до 4 грн. Учасники громадських слухань погодилися, що плату за проїзд в громадському транспорті треба підвищити, але тільки в обмін на підвищення якості послуг.

Окрім цього, активісти “Громадського контролю” організовували прес-конференцію та круглий стіл задля долучення громадськості до подальших обговорень та налагодження діалогу з перевізниками щодо підвищення якості послуг

За словами голови асоціації перевізників Володимира Сохана, перевізникам складно задовольнити усі побажання громадськості і місцевої влади щодо встановлення у громадському транспорті GPS-навігаторів та обілечування пасажирів.

“В нас не ринок перевізників, а базар”, – висловився Вадим Войтик, на думку якого асоціація перевізників не може представляти інтереси всіх перевізників. Він також зазначив, що не всі перевізники можуть підписатись під запропонованими змінами.

“Ніякого тиску на владу немає. В нас найнижчий тариф в Україні”, – зазначив один з перевізників. Найбільше він обурений пунктом, в якому йдеться про пільгові перевезення студентів та учнів, що не передбачено Законами України.

“Ми є заручниками ситуації. Ставити нам принципово питання за півроку до проведення конкурсу – навіщо?” – зазначив Володимир Сохан.

Перевізники переконують, що вони не відмовляються покращувати стан транспортних засобів, проте виділити кошти на це не готові. Вони звинувачують владу у лобіюванні фірми, яка встановлюватиме GPS. Стверджують, що роботу водіїв контролюють без цього.

Міський голова Віктор Анушкевичус обурюється, що після 19 години деякі водії з’їжджають із маршрутів. Перевізники кажуть, що не мають чим заправлятися і винна у цьому влада. Пропонують ввести компенсації після 19 години, бо згодом не матимуть коштів виходити на маршрути взагалі.

“Обов’язки односторонніми бути не можуть. Ви взяли обов’язки перед громадою”, – зазначив заступник міського голови Зіновій Фітель.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: