fbpx

Земельна комісія Івано-Франківської міської ради ховається від громади

Політика 16:29, 26.01, 2016

Постійна депутатська комісія з питань містобудування та земельних відносин Івано-Франківської міської ради провела кілька засідань, не повідомляючи про них на сайті ради.

Засідання комісії не анонсуються, а її протоколи – не оприлюднюються.

Начальник експертно-аналітичного відділу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Станіслав Козлов пояснив КУРСу, що комісія не повідомляє про свої засідання навіть секретаріат ради.

Натомість голова комісії Володимир Яблонь, який повинен організовувати роботу комісії, списує все на секретаріат.

"Секретаріат недопрацьовує",  каже він.

І додає:

"Хто хоче, той приходить".

Як писав КУРС, до земельної комісії входить один "свободівець" Андрій Строїч – директор ТОВ "Гендлярка", один депутат від "Самопомочі" Іван Гарасимко  юрисконсульт ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат" та чотири депутати від БПП "Солідарність". Зокрема, Володимир Яблонь – комерційний директор ПП "Будівельна компанія "Ярковиця"; Микола Ковальчук – директор ПП "Вамбуд"; Володимир Фецич – директор ТзОВ "Форте-Буд" та Володимир Балагура – виконавчий директор ПП "Будівельна компанія "Ярковиця".

Нагадаємо, голова фракції "БПП-Солідарність" Петро Шкутяк запевняв, що його фракції нема що приховувати від громади.

"Робота ради буде прозорою, бо це вимога і часу, і законодавства. Тому ми зацікавлені, думаю, як і всі інші фракції, працювати в межах закону і не маємо чого приховувати",  говорив Шкутяк.

На запитання журналістів, чому "Свобода" допустила у земельну комісію забудовників, міський голова Руслан Марцінків відповів:

"Забудовників пустила не фракція "Свобода", а їх обрала громада міста Івано-Франківська, яка проголосувала".

Він пояснив, що депутати написали заяви і мають право працювати в комісії.

Однак, коли заяву у комісію з питань містобудування та земельних відносин написав депутат від "УКРОПу" Віталій Мерінов, ситуативна більшість у міськраді з депутатів від "Свободи" і БПП "Солідарність" такі зміни до комісії не підтримала.

Так само на сайті міської ради не анонсуються засідання комісії з питань бюджету, яку очолює "свободівець" Роман Онуфріїв

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: