fbpx

15 серпня у Болехові перекриють трасу національного значення Н-10

Суспільство 16:03, 13.08, 2018

Мешканці Болехова вимагатимуть від влади відремонтувати центральну дорогу в місті. "Їхати по ній неможливо навіть на швидкості 5-10 км на годину", – говорять люди.

Один з ініціаторів акції Андрій розповів КУРСу, що перекриття траси Н-10 розпочнетья о 9 годині і буде тривати, допоки до пікетувальників не приїде "хтось з Києва".

"Ми перекриваємо жорстко і не хочемо відступати. Якщо ми зараз відступимося, то другий раз вони з нас сміятимуться", – каже Андрій.

Обіцянкам місцевих чиновників люди уже не вірять. 

"Цього року у нас два рази була повінь. Перший раз дорогу полатали щебенем, другий раз закидали великим каменем. Недавно жінка йшла вздовж дороги і їхала фура. Камінь вискочив з-під колеса жінці у ногу. Прийшлося звертатися до лікарні",  розповідає Андрій.

Мінімальні умови, на яких люди погодяться розблокувати трасу,  капітальний ремонт дороги по місту Болехів. 

Дорога, яку перекриють мешканці Болехова, починається у Стрию, проходить через Болехів, Долину, Калуш, Івано-Франківськ, Коломию, Заболотів, Снятин, Чернівці, Новоселицю і закінчується на пропускному пункті Мамалига на кордоні з Республікою Молдова, де переходить у молдовський автошлях M14.
 
Як писав КУРС, у червні трасу Н-10 у Болехові перекривали мешканці сіл Тисів, Бубнище, Поляниця, Буковець, Козаківка та Сукіль. Вони вимагали відремонтувати дорогу на ділянці Болехів – Козаківка. 
 

Тоді до протестувальників приїхали заступник голови ОДА Ярослав Паранюк та заступник керівника Служби автомобільних доріг Любомир Семанів. Чиновники вислухали вимоги мітингувальників і поїхали на огляд дороги. Обласні посадовці пообіцяли людям розглянути їхні вимоги та надіслати відповідь. Чиновники не дотримали слова і люди знову анонсували перекриття дороги. Але через сильні зливи, які в ті дні "накрили" Прикарпаття, дорогу ніхто не блокував.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: