fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Через халатність працівників ОДА зривається відновлення професійного футболу на Прикарпатті

Через халатність працівників ОДА зривається відновлення професійного футболу на Прикарпатті

Спорт 17:08, 03.06, 2016

Управління молоді і спорту Івано-Франківської ОДА не встигло підготувати проект програми розвитку футболу, за якою облрада мала б виділити мільйон гривень на відновлення професійного футбольного клубу в Івано-Франківську.

Більше місяця тому голова облради зібрав величезну нараду щодо відновлення футболу на Прикарпатті. Професійну команду вирішили відновлювати на базі франківського ФК «Тепловик». Щоб команда пройшла переатестацію вирішили виділити по мільйону гривень з Івано-Франківського міського та обласного бюджетів.

Місто свої зобов’язання виконало. Для виділення коштів з обласного бюджету управління молоді і спорту Івано-Франківської ОДА спільно з обласною федерацією футболу зобов’язалися розробити проект програми розвитку футболу.

Проект програми сьогодні мала розглянути комісія облради з питань гуманітарної політики та свободи слова. Однак, коли дійшло до розгляду питання, начальник управління Ростислав Микитюк заявив, що програма є, але вона у сирому вигляді. Тому запропонував зняти її розгляд порядку денного сесії. У свою чергу голова обласної федерації футболу Тарас Клим запевнив, що свої напрацювання подав в управління ще в січні цього року.

Така халатність чиновників добряче розізлила голову облради Олександра Сича.

«Дозволив мені депутатський корпус сказати, що ми мільйон найдемо. І ми готові його дати, але ми не знаємо куди? Він є (мільйон), ми його зарезервували, а потім кажуть ви на спорт жалієте грошей, – обурився Сич. – Програми немає суб’єкта отримання грошей теж немає. Ви дочекаєтесь до того часу,коли грошей не буде, а потім скажете: давайте гроші. Ну думайте щось, люди добрі!».

Клим запропонував перерахувати кошти на рахунок футбольного клубу, інакше він не буде атестований. Однак депутати відхилили таку пропозицію, оскільки гроші мають виділятися через розпорядника коштів відповідно до програми.

«Чому б вам не написати програмку про підтримку професійного клубу на одну сторінку тексту? Одну сторінку депутати розглядають і відразу даємо гроші!», – звернувся до доповідачів Сич.

Микитюк виправдовувався, що це «глобальна» програма – на п’ять років.

Зрештою, щоб представити програму комісія дала Микитюку тиждень часу. Інакше не може виділити обіцяні гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: