fbpx

У Франківську шукатимуть спонсорів для футбольного клубу

Спорт 16:21, 25.04, 2016

На Прикарпатті всерйоз взялися за відновлення футболу. Вже завтра міська рада планує виділити 1 мільйон гривень на відновлення футбольного клубу. В обласній раді кошти теж обіцяють знайти. Наразі шукають третю сторону, яка візьме на себе основні фінансові витрати.

Голова обласної ради Олександр Сич зазначив, що найважливіше для "реанімації" футболу на Прикарпатті – це послухати "компетентну точку зору" та зрозуміти, як можна ефективно використати кошти.

"Фінансові питання зараз, напевно, стоять на другому плані, якийсь мізер, незважаючи на наш убогий бюджет, ми знайдемо. Але найголовніше  як найефективніше використати ці кошти, так, щоб вони були для добра",  сказав Олександр Сич.

Голова ОДА Олег Гончарук підтримав голову обласної ради, зазначивши, що потрібно знайти фахівців, дотичних до футболу на Прикарпатті, та уважно вислухати їх думки. Іншого виходу у теперішньої влади, за його словами, нема.

"Коли стосується футболу, масовість завжди забезпечена. Прикро і соромно що у нас на Прикарпатті немає футболу, який є у сусідніх областях. Разом з тим це є велика відповідальність. Я б не хотів, щоб за нашу каденцію відбулося з футболом те, що було з ним раніше. Треба розуміти, де ми будемо на фініші, принаймні у сезоні 2016-2017",  розповів Олег Гончарук.

Читати також: До вересня в Івано-Франківську планують сформувати власну футбольну команду

Міський голова Руслан Марцінків зауважив, що відновлення футболу  це не проблема лише Франківська, це проблема Прикарпаття.

"Талановиті діти, які гарно грають у футбол, не мають куди піти далі,  сказав мер.  В цій ситуації ні міська, ні обласна влада не може створити клуб, який досягне якихось значних висот, але клуб має бути. Перший крок ми уже зробили  ми заявили команду в аматорську лігу. Зараз потрібно порадитися, щоб зробити все без помилок".

Він додав, що завтра сесія міської ради схвалить рішення щодо виділення одного мільйона гривень на відновлення клубу, та закликав партнерів максимально долучились до створення клубу.

Читати також: Юрій Запісоцький: Про буденну роботу для великої гри, Євро-2016 і футбольні надії прикарпатців

Голова ІФФФ Тарас Клим наголосив, що атестація на отримання ліцензії у Другій лізі буде проходити на базі "Тепловика", який зараз грає в аматорській лізі. Її планують пройти за декілька місяців. Однак потрібно знайти спонсора для великої футбольної справи.

"Друга ліга вимагає фінансових гарантій, має бути два мільйони гривень закумульовано на рахунках аматорського клубу, щоб він пройшов атестацію. Треба шукати третю особу, це мав би бути підприємець чи якась серйозна фірма, яка візьме на себе основну частку фінансування, бо міська влада не зможе самостійно фінансувати команду. Друга ліга на сезон коштуватиме команді 4-5 мільйонів гривень. Треба говорити про реорганізацію дитячих шкіл, у нас є школи, але толку з них нема. Треба визначити, хто буде управляти цим процесом, хто буде тим, хто візьме на себе основні фінансові та організаційні витрати",  пояснив Тарас Клим.

Ветеран прикарпатського футболу Богдан Вовкович наголосив, що у створення та оновлення матеріально-технічної бази клубу потрібні неабиякі вкладення:

"Треба зробити, щоб наш стадіон відповідав вимогам ФФУ. Треба службово-тренувальну базу зробити. Автобус повинен бути не тільки для команди, а і для гостей. Службові квартири, бо мусимо запросити кількох гравців, зі своїх молодих важко хорошу збудувати команду. Має бути своє кафе. Крім того, має бути налагоджена селекційна робота".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: