fbpx

Чотирьом учасникам АТО у Франківську вручили ключі від нових квартир. ФОТО

Суспільство 12:42, 03.11, 2016

Квартири в новобудовах на вулиці Стуса в Івано-Франківську за ветеранською програмою "Житло для учасників АТО" отримали перші черговики з атовців.

Це результат проекту "Житло воїнам АТО", який ініціювала "Спілка добровольців АТО Прикарпаття" і втілює Міська Асоціація учасників АТО, в яку об'єдналися ветеранські організації. 
"Буде приклад не тільки для Франківська, – виступив на урочистостях керівник міської Асоціації Василь Андріїв.  Спілка ветеранських організацій наразі надає квартири чотирьом бійцям  проект реалізується без фінансування міської влади".
Суть проекту "Житло воїнам АТО" полягає в тому, що міська рада надає земельні ділянки під забудову, цю землю передають забудовнику, і цей обмін трансформується в квартири для учасників АТО.
 
В цьому випадку, доки новий будинок ще будується, забудовник уже надав квартири для атовців – у будинках, які були зведені раніше. Три з чотирьох квартир від будівельної компанії "Ярковиця" знаходяться у новобудові на Стуса, 35, одна – на Стуса, 40. 
 
Квартири отримали Ігор Склеповий, Володимир Домнич, Василь Гончар та Михайло Казакбаєв. Усі – інваліди третьої групи. 
 
"Кіборг" Ігор Склеповий розповів, що живе на вулиці Вовчинецькій в старому аварійному будинку – у двох кімнатах на 30 кв. м з дружиною і дочкою. Те, що отримав квартиру, було для атовця несподіванкою.
"Ми самостійно планували черговість, в порядку якої учасники АТО отримуватимуть квартири за цією програмою. За два-три роки плануємо повністю закрити квартирну чергу учасників АТО в Івано-Франківську", – повідомив Андріїв.
Ще три квартири учасники АТО отримають за ветеранською програмою в грудні цього року. 
 

Нагадаємо, проект "Житло для учасників АТО" ветерани започаткували в липні 2016 року. Йшлося про те, щоби впродовж 2016-го і двох наступних років квартири у новобудовах в Івано-Франківську отримали близько півсотні ветеранів.

Квартирна черга учасників АТО за спільною житловою програмою ветеранів і міської влади формується таким чином:

1. Інваліди АТО – 3-ї групи
2. Багатодітні
3. Малозабезпечені 
4. Інші воїни АТО

Черговість отримання житла і сам проект можна переглянути за посиланням – https://www.facebook.com/groups/844162745689082/permalink/858757164229640/?__mref=message_bubble

КУРС писав, що першу чергу сформували із 30 бійців – це інваліди 3-ї групи, багатодітні та малозабезпечені. Частина з них отримають квартири в цьому році.

Заступник голови обласної "Спілки учасників АТО" Тарас Кузь наголошує: черга із учасниів АТО складалася відповідно до потреби та соціального становища бійців. Весь процес буде максимально прозорий, інформація буде публічною".

Читайте: Перші 30 квартир: міськрада Франківська надала землю для будівництва житла учасникам АТО

Нагадаємо, що у Франківську на конкурсі визначили будівельну компанію, яка збудує житло для учасників АТО.

КУРС писав, що в Івано-Франківську формують другу квартирну чергу за проектом "Житло учасникам АТО"

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: