fbpx

Дерев’янко вимагає відставки Луценка та ухвалення закону про імпічмент

Політика 17:29, 05.12, 2017

Генеральний прокурор Юрій Луценко виконує незаконні вказівки свого кума Президента Петра Порошенка, тому він має піти у відставку.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'яно під час виступу біля Верховної Ради, куди прихильники РНС привели Михайла Саакашвілі.

"Те, що відбувалось зранку, – це кульмінація того свавілля, яке почало відбуватись в Україні. Автор і головний замовник цього свавілля – Петро Порошенко, який дає незаконні накази своєму куму генпрокурору, який далі зобов'язує всі правоохоронні органи виконувати ці накази, в тому числі фальсифікацію кримінальних справ",  вважає народний депутат.

Він обурився незаконним затриманням активістів РНС і прив'язуванням їх до кримінальних справ Януковича.

"Всі ці фальсифікації виконує пан Луценко на замовлення Порошенка",  вважає народний депутат.

Він підкреслив, що НАБУ розслідує кримінальні справи, пов'язані з тим, що Порошенко грабує українську армію, продаючи за завищеними цінами бронетехніку через завод "Ленінська кузня".

"НАБУ також розслідує цю справу, де Порошенко разом з Януковичем, Курченком, Медведчукам і Путіним сьогодні незаконно постачають в Україну дизельне паливо через нафтопровід, який вони замість того, щоб поставити на баланс України, віддали в руки Медведчуку і отримують прибутки. НАБУ дуже близько підібралась до цих фактів",  заявив політик.

Він повідомив, що у вівторок у Верховній Раді відбуватиметься звіт Генпрокурора.

"Наша вимога дуже проста  Луценка у відставку",  заявив Дерев'янко.

"Луценко переплутав свою посаду, його посада полягає не в тому, щоб виконувати вказівки свого партнера і кума Порошенка",  додав депутат.

Друга вимога, за словами нардепа,  це прийняти закон про імпічмент, який зареєстрований в парламенті під номером 7248. "Ми вимагаємо, щоб сьогодні Верховна Рада невідкладно розглядала цей законопроект",  сказав Дерев'янко.

Він закликав людей вийти на Площу Конституції до Верховної Ради, щоб підтримати ці вимоги.

Нагадаємо, зранку 5 грудня слідчі Генеральної прокуратури разом зі Службою безпеки затримали Михайла Саакашвілі після обшуків в його квартирі.

Прихильники Саакашвілі блокують автомобіль, в якому знаходиться Саакашвілі. Вони вивели лідера РНС з автомобіля та повели його до Верховної Ради.

14 листопада Юрій Дерев'янко на брифінгу в Верховній Раді заявив, що під покровительством Президента України одіозні олігархи Сергій Курченко та Віктор Медведчук експлуатують нафтопровід протяжністю 1433 кілометри на території України, від чого бюджет України недоотримав близько 100 мільярдів гривень. 

"В той час, коли ми маємо війну на Сході, бачимо, як певні одіозні проросійські олігархи з близького оточення Януковича, такі як Сергій Курченко разом з кумом Путіна Віктором Медведчуком під "дахуванням" Президента України Петра Порошенка вибудували багатомільярдну схему і продовжують отримувати злочинні прибутки через нафтопровід, який проходить через територію України",  заявив тоді Дерев'янко. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: