fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Дівчині, яка постраждала від феєрверку на відкритті новорічної ялинки, не змогли відновити зір на оці. ВІДЕО

Дівчині, яка постраждала від феєрверку на відкритті новорічної ялинки, не змогли відновити зір на оці. ВІДЕО

Здоров'я 12:25, 17.02, 2018

Після майже двох місяців лікування 17-річна Світлана Тимчук отримала приголомшливий вердикт – на ліве око вона більше не бачитиме.

За цей час правоохоронці не знайшли винних, а міські чиновники і виконавці, які організували феєрверк на відкритті новорічної ялинки у Франківську, кажуть, що це лише збіг обставин, йдеться в сюжеті "Вікон" на каналі СТБ.

З того вечора Світлана нічого не пам'ятає. Медики лише здивувалися, як дівчині вдалося вижити. А сьогодні про інцидент нагадують кілька шрамів біля ока. Кілька днів тому дівчина повернулася після трьох тижнів обстежень і лікування в "Охматдиті". Тамтешні лікарі поставили остаточний і невтішний діагноз – атрофія зорового нерва. 

"Вони сказали, що я бачити не буду і що зараз медицина безсила. З часом я зможу бачити силуети і трішки розрізняти кольори, але прогресу більше не буде", – поділилася дівчина.

Аби підтримати око, Світлані постійно потрібна реабілітація.

Як писав КУРС, під час відкриття ялинки 17-річну дівчину, студентку ПНУ з Верховинщини, поранило петардою від феєрверка. В лікарні дівчина прийшла до тями, лікарі запевнили, що загрози для життя немає. Медики діагностували струс мозку, крововилив у мозок, гематоми. 

Студенти Прикарпатського національного університету звернулися до міського голови Руслана Марцінківа з вимогою пояснити причини нещасного випадку. Пізніше Марцінків оприлюднив офіційний коментар, в якому попросив вибачення у дівчини та її родини, запевнив, що винні отримають догани, а міськрада оплатить лікування потерпілої. У мережі опублікували відео з телефона потерпілої

За фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 272 ККУ – Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: