fbpx

Допустити інвестора або відселити мешканців: що можуть зробити з "Пасажем Єґера". ВІДЕО

Суспільство 13:40, 17.10, 2018

В Івано-Франківську продовжує руйнуватись пам'ятка архітектури. Мешканці старовинного будинку “Пасажу Єґера” бояться за своє життя.

Нагадаємо, 5 липня в Івано-Франківську на вул. Січових Стрільців обвалився балкон. Внаслідок того загинула літня жінка.

Жителі пам'ятки архітектури мають документ, який підтверджує, що з 2002 року будинок є непридатним для життя. Ще 16 років тому фахівці визначили, що понад 60% будівлі є аварійними, йдеться у сюжеті ОТБ "Галичина"

"Нічого з того моменту не було зроблено, – скаржиться мешканка будинку Тетяна Стельмащук. – Були відмиті гроші – півмільйона гривень – для того, щоб полагодили та усунули всі перешкоди для людей, але нічого абсолютно не було зроблено. Поміняно дві труби в підвалі, пару листів даху поміняно і перемальований колір фасаду". 

11 жовтня жителі будинку звернулися в ДСНС із заявою про те, що їхній будинок небезпечний для життя. Надзвичайники обгородили його попереджувальними стрічками, але вже зранку їх зірвали. 

"Вони сказали, що ми в жахливих умовах. Все, що вони можуть для нас зробити, – перегородити. Демонтувати балкони не можуть, бо це наша сходова клітка", – каже Тетяна Стельмащук. 

Мешканці побоюються, що разом із першим дощем чи морозом все обвалиться. 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків каже, що наразі є два варіанти вирішення проблеми.

"Якщо всі люди – 100% – погоджуються (там є 12 квартир), що може зайти інвестор, який погодиться зробити ревалоризацію цього будинку, тоді можливе ухвалення рішення сесією міської ради. Якщо будинок визнається аварійним, то людей ми змушені будемо відселити з цього будинку. На той час ми змушені будемо провести проектні роботи. Я думаю, що ціна питання буде 8, чи 10, чи 15 мільйонів гривень", – поділився Марцінків.

Міські посадовці схильні до першого варіанту. Кажуть, є навіть інвестори. Однак на все потрібен час і згода людей із підприємцями, які мають у власності приміщення в будинку.

Про будинок та історію його неординарного власника читайте тут: Станиславівські оголошення: відвідайте "електричний театр" "Олімпія" в пасажі Єґера 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: