fbpx

Двоє причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" визнали себе винними у суді

Суспільство 14:44, 01.03, 2018

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулося засідання у справі Анатолія Гаврилюка та Тараса Ткачука, причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" 26 серпня минулого року.

Прокурор Юлія Баладіна зачитала обвинувальний акт. Розпочала з того, що між обвинуваченим Анатолієм Гаврилюком та іншим відвідувачем закладу "Pasage Gartenberg", Каліяном Амігарзоєвим, 26 серпня минулого року виник конфлікт.

Гаврилюк стріляв з рушниці, яка належить Ткачуку. А сам Ткачук використав незареєстровану зброю.

Так, Гаврилюку прокуратура висунула обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (злісне хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї). Тарасу Ткачуку, крім хуліганства, інкримінують незаконне поводження зі зброєю за ч. 1 ст. 263 КК України.

Обидва обвинувачені на сьогоднішньому засіданні вину визнали і погодилися дати покази.

Прокурор попросила суд розглядати справу за скороченою процедурою. За її клопотанням суд вирішив допитати обвинувачених, дослідити характеризуючі дані та речові докази, а після того перейти до дебатів.

Обвинувачений Анатолій Гаврилюк розповів, що 26 серпня 2017 року зустрівся із Тарасом Ткачуком біля "Pasage Gartenberg". Біля пункту обміну валют Ткачук дав Гаврилюку "потримати чохол". Відтак вони зайшли на літню терасу відпочинкового закладу, хотіли підсісти до компанії знайомих, побачили "потасовку" – невідомий чоловік розмахував зброєю. І тут з’ясувалося, що в чохлі рушниця, і Гаврилюк "у стані афекту", "з метою самозахисту" один чи два рази вистрілив у повітря.

Що робив Ткачук у цей момент, Гаврилюк не пам’ятає.

В обвинуваченого Тараса Ткачука, який у "Pasage Gartenberg" стріляв з незареєстрованого пістолета, ще фантастичніша версія. Він розповів, що пістолет знайшов на пробіжці зранку 26 серпня минулого року. Взяв його з собою, щоб здати в поліцію. Коли під'їхав у "Pasage", машина не закривалася, тому зброю взяв з собою. У "Pasage Gartenberg" побачив, що поранили його товариша, і почав стріляти з незареєстрованого пістолета – знову ж таки  нібито в повітря. Пораненого везли в лікарню в його автомобілі, дорогою їх зупинила поліція і вилучила зброю.

"Як ви ставитеся до вчиненого, ви розкаюєтеся? Чи можете запевнити суд, що в подальшому такого не повториться?"  запитувала в обох обвинувачених прокурор Баладіна.

Зазначимо, щире розкаяння є пом’якшуючою обставиною при винесенні вироків. Після допиту прокурор мала надати характеризуючі дані. Втім, вона попросила суд зробити перерву, бо не встигла підготувати. Захисники обвинувачених прокурора підтримали. Тож суд оголосив перерву.

Нагадаємо, у суботу, 26 серпня минулого року, конфлікт між відвідувачами "Pasage Gartenberg" переріс у стрілянину

Як писав КУРС, очевидці на літній терасі "Pasage Gartenberg" тоді впізнали власника центрального продуктового ринку Ігоря Халаменду та Анатолія Француза – сина колишнього начальника прикарпатської міліції. Правоохоронці встановили всіх осіб, причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" 26 серпня минулого року. Втім, про підозру повідомили лише двом з них – Анаталію Гаврилюку і Тарасу Ткачуку. У жовтні минулого року Ткачука і Гаврилюка взяли під варту без права внесення застави. Але вже у грудні 2017-го, за клопотанням прокуратури, запобіжний захід для підозрюваних змінили з тримання під вартою на домашній арешт, мовляв, свою вину вони визнали і співпрацюють зі слідством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: