fbpx

Ковальчук показав депутатській комісії будмайданчик біля озера і розповів про плани з облаштування території

Суспільство 18:42, 16.05, 2016

Тимчасова контрольна комісія Івано-Франківської міської ради провела виїзне засідання – оглянула будівельний майданчик "Вамбуду" біля міського озера.

Сьогодні, 16 травня, директор ПП "Вамбуд", депутат міської ради Микола Ковальчук показав членам комісії, яка складається з активістів і депутатів, будівельний майданчик та розповів про те, що збирається спорудити на території.

Вамбуд Микола Ковальчук

"Ми готові говорити, слухати, готові до пропозицій. Якщо потрібно щось ще зробити – ми готові це зробити. Будуть пропозиції  будемо думати і вирішувати, як їх втілювати. Ми зараз говоримо не про будинки, а про територію. Просимо залишити нам цю територію, а решту дамо під сквер",  запевнив Ковальчук.

Директор ПП "Вамбуд" запевнив, що на території, яку він пропонує передати місту, компанія спорудить спортивні майданчики та фонтани, встановить освітлення.

Микола Ковальчук Вамбуд

"Це дасть можливість людям у будь-який час дня чи ночі тут відпочивати",  каже Микола Ковальчук.

Вамбуд вільне озеро

Члени комісії, як і на  минулому засіданні, наразі не наблизилися до бажаного компромісу.

"Якщо прочитати текст рішення про комісію, то вона стосується не лише дослідження вашого проекту рішення, а створена для вирішення питання у комплексі. Я би хотів, щоб ми шукали рішення виходу із ситуації забудови озера повністю, а не лише питання розподілу ділянки",  сказав Случик.

Депутат обласної ради Сергій Адамович запропонував Ковальчуку відмовитися від забудови.

"Якщо ви відмовитесь від забудови, то підтримаєте свою репутацію і у майбутньому від цього виграєте ще більше",  звернувся він до Ковальчука.

Зрештою, голова комісії, депутат міської ради Віталій Мерінов запропонував закрити питання "Вамбуду" та перейти до незаконної забудови на Мазепи, 144. Наступне засідання відбудеться у вівторок, 24 травня. За словами Віталія Мерінова, на засідання прийдуть представники Держархбудконтролю і дадуть фахову оцінку будівництву.

Як писав КУРС, будівельна компанія "Вамбуд" планує продовжити будівництво на вулиці Ленкавського поруч із міським озером. Зокрема, по вулиці Ленкавського, 17-г, де вже майже завершена перша багатоповерхівка, будівельна компанія планує завершити ще дві. Будова викликала чималий резонанс: громадські активісти вимагали зберегти ділянку як зелену зону.

Тоді "Вамбуд" запропонував компроміс: компанія готова повернути у власність міста частину ділянки і за власні кошти облаштувати на цій площі сквер, дитячі майданчики і міні-футбольне поле. Раніше, 8 квітня, виконком підтримав цю пропозицію, в тім числі і сам Руслан Марцінків. Директор ПП "Вамбуд" Микола Ковальчук також заявив про відмову від участі в забудові сусідньої ділянки площею 4 га, яку орендує компанія "ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд". Активісти "Вільного озера" пропозицію "Вамбуду" відкинули і оголосили в соцмережах збір підписів проти забудови. Зрештою, міська рада створила тимчасову контрольну комісію, яка повинна знайти компроміс у ситуації з будівництвом "Вамбуду" біля міського озера. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: