fbpx

Фільм "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" позмагається за золото Міжнародного кінофестивалю у Кракові

Стиль життя 16:23, 20.05, 2019

Створену за підтримки Держкіно документальну стрічку про івано-франківських комунальників відібрали до головної конкурсної програми Krakow Film Festival. Стрічка змагатиметься за звання Найкращого документального фільму, статуетку "Золотий ріг" та 30 000 польських злотих.

Краківський кінофестиваль  найстаріший кінофестиваль у Польщі. Він кваліфікований Американською та Європейською кіноакадеміями. Цього року фестиваль відбудеться з 26 травня по 5 червня, покази фільму заплановані на 26 та 29 травня, інформує Держкіно.

“Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго”  це музична документальна комедія, що розповідає про профспілковий хор комунальної служби. Щоосені Україна переживає маленький армагеддон з назвою “опалювальний сезон”. Головний удар падає на комунальників, які під шквалом скарг змушені рятувати застарілі комунікаційні споруди. Вони закручують гайки, латають діри в трубах та… співають.

Нагадаємо, проект цієї картини став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисер та автор сценарію – Надія Парфан, продюсери – Ілля Гладштейн та Юлія Сінькевич. Сума державної фінансової підтримки становить 1 млн 69 тис. грн при загальній вартості виробництв – 1 млн 169 тис. грн.

На етапі виробництва картина отримала три з чотирьох нагород в індустріальній секції кінофестивалю у Трієсті, була представлена у секції Work-in-progress на Одеському міжнародному кінофестивалі (Одеса, 2018), Baltic Sea Forum for Documentaries (Рига, 2018), ринку копродукції DOC LAB POLAND (Краків, 2018), воркшопі B2B Doc (Мінськ, Таллінн, 2017) та East Doc Market (Прага, 2019).

Світова прем’єра фільму відбулася 10-11 квітня на фестивалі Visions Du Reel у Швейцарії.

В український прокат стрічка вийде восени 2019 року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: