fbpx

Франківськ огорнула Китайська стіна: у найбільшому міському ОСББ креативно обіграли тему. ФОТО

Суспільство 13:15, 28.03, 2018

Офіс найбільшого в Івано-Франківську ОСББ "Китайська стіна" символічно розписав відомий художник та дизайнер Ярема Стецик.

"Офіс "Китайської стіни" отримав нове обличчя! Велика вдячність маестро Ярема Стецик за соціальний проект та подарунок для наших мешканців!" – поділився фотографіями проекту в мережі депутат міської ради, один із засновників ОСББ Стефан Магас. 

Офісом ОСББ "Китайська стіна" стала колишня комірчина двірників, розповів КУРСу Стефан Магас. Закинуте приміщення відремонтували господарським способом, влаштували туалет, зробили прості меблі.

"І навіть після ремонту в кімнаті було якось незатишно і дуже сіро. Вирішили оживити простір малюнком, – розповідає автор ідеї. – Звернулися одразу до Яреми Стецика, бо відомий його творчий підхід до подібних проектів. Ярема цілком підтримав задум і разом із учнями зробив настінний розпис". 

За словами Стефана Магаса, створюючи ескіз, представники найбільшого будинку у Франківську хотіли обіграти назву ОСББ. 

"Хотіли символічно обгорнути місто. Наші асоціації – Китайська стіна, з якої починається Франківськ, є його метафоричним оберегом. Оскільки ми хочемо зробити в ОСББ щось більше, ніж просто порядок, то працюємо для того, щоби наш будинок був найкращим у місті, був прикладом для інших", – пояснює Стефан Магас. 

І розпис, і газета, яка виходить у ОСББ "Китайська стіна", – соціальні проекти. Тобто нічого не коштують мешканцям будинку. 

Нагадаємо, зараз у ОСББ "Китайська стіна" реалізують перехід усіх трьох корпусів будинку на індивідуальне опалення. 

На цей час другий корпус будинку, 6 і 7 під'їзд, повністю переведений на опалення від індивідуальних газових котлів. 

В роботі – перший корпус, від 1 до 5 під'їздів. "Зараз ми на етапі повного узгодження документів з газовиками. Отримуємо погодження від "Теплокомуненерго". Проекти на кожну квартиру також на фінальній стадії гостовності. Після 15 квітня, як тільки завершиться опалювальний сезон, відключаємося першим корпусом від централізованого опалення і починаємо роботи з переведення на автономне. Розраховуємо завершити їх до наступного опалювального сезону", – розповів Стефан Магас. 

Третій корпус "Китайської стіни" ще збирає документи від мешканців. Але, зазначає пан Магас, з червня вступає в дію новий Закон про комунальне господарство і спрощується перехід на автономне опалення будинків, де його мають понад 50% квартир. Тож цьогоріч планують взятися і за третій корпус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: