fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Франківська міська прокуратура відновила кримінальну справу проти групи "Хамерман знищує віруси"

Франківська міська прокуратура відновила кримінальну справу проти групи "Хамерман знищує віруси"

13:57, 11.07, 2018

Прокурор Івано-Франківської міської прокуратури скасував постанову слідчого національної поліції про закриття кримінального провадження проти групи "Хамерман знищує віруси", яких звинувачують у груповому хуліганстві.

Про це КУРСу повідомили у секторі комунікацій ГУ Національної поліції в Івано-Франківської області. За інформацією КУРСу, рішення про скасування постанови слідчого, який закрив справу у зв'язку з відсутністю складу злочину, процесуальний керівник від прокуратури прийняв сьогодні вранці. Справу повернуто на дорозслідування. 

Нагадаємо, в Івано-Франківську група "Хамерман Знищує Віруси" дала концерт в рамках фестивалю Porto Franko у Палаці Потоцьких 14 червня цього року. Захід був закритою подією із обмеженням по віку 21+. Музиканти вийшли на сцену, заледве прикривши статеві органи. Наступного дня в мережі спалахнув скандал, який підхопили керівники міста – міський голова Руслан Марцінків і секретар міської ради Оксана СавчукАртистів звинуватили у замаху на мораль і християнські цінності. Марцінків пообіцяв, що місце концерту освятять. Активіст Ростислав Гудзінський звернувся до поліції зі скаргою, за якою було порушене кримінальне провадження за ст. 296 ч. 2 ККУ (хуліганство). В ефірі ОТБ "Галичина" присвятила виступу "Хамерманів" "свободівка" Ірина Фаріон, яка буквально заявила: "Хочеш голий співати, придурок, збери родину і тряси перед нею, чим хочеш".

Від кримінального переслідування музикантів і керівників фестивалю "Porto Franko" безоплатно захищала відома юридична компанія "Moris Group"

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: