fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Хочеш голий співати, придурок, збери родину і тряси перед нею, чим хочеш", – Фаріон "аналізувала" концерт "ХЗВ" у Франківську

"Хочеш голий співати, придурок, збери родину і тряси перед нею, чим хочеш", – Фаріон "аналізувала" концерт "ХЗВ" у Франківську

Суспільство 22:06, 21.06, 2018

Завтра міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на молитовному сніданку зі священиками різних конфесій буде радитися, як відреагувати на концерт гурту "Хамерман знищує віруси", який відбувся минулого тижня у Палаці Потоцьких у рамках фестивалю Porto Franko. Музиканти виступили майже голими, прикривши лише статеві органи, і це спричинило величезний скандал і затяті суперечки в медіа та соцмережах, які не вщухають досі.

Про фестиваль і концерт “ХЗВ” Руслан Марцінків говорив сьогодні в прямому ефірі на ОТБ “Галичина”, де був разом зі “свободівкою” Іриною Фаріон. Політики зробили низку важливих заяв, з яких можна зрозуміти, якою логікою керується та як далеко готова зайти міська влада у ситуації з фестивалем Porto Franko. Попри те, що ні Марцінків, ні тим більше Фаріон не відвідали жодного заходу фестивалю, не мають ані необхідної ерудиції, ні розуміння навіть основ сучасного мистецького процесу, у них є і “оцінка”, і “рішення”. Законодавство й повноваження міського голови тут також ні при чому – все значно серйозніше.

“Тут питання не в тому, що я міський голова, я в першу чергу християнин, людина, яка має реагувати на такі речі, що відбулися в Івано-Франківську”, –пояснив Марцінків, з яких позицій буде вирішувати долю одного з найвідоміших мистецьких фестивалів України.

Якщо з посадовцем ще можна сперечатися, то судячи мистецьку акцію з висоти самого християнства (які у Марцінківа теологічні пізнання, втім, невідомо), мер наче отримує абсолютний авторитет і стає недосяжним для заперечень. Незгода в такому випадку  це вже замах на непорушні святині й саме “християнське місто”. 

Марцінків у висновку категоричний: виступ “ХЗВ” не є мистецтвом і не є виявом свободи. Про жодні мистецтвознавчі аргументи мер зовсім не турбується  достатньо, що він так вважає “як християнин”, ледь не папа “християнського міста”. 

“Я не вважаю, що це допустимо в нашому християнському місті. І тому ми маємо мати відповідну реакцію, реакцію всієї громади. Ці речі дуже небезпечні”,  наголосив мер.

Чому фестиваль і концерт “ХЗВ” такий небезпечний для громади, у мера пояснення конспірологічне: цей концерт  то ворожа диверсія проти християнського міста, замовлена загадковими “неукраїнцями”. Як “доказ” Марцінків називає приблизний збіг у часі франківського концерту з маршем рівності у Києві. І цього йому цілком достатньо. 

“В п’ятницю відбувається у Франківську (концерт, – КУРС), а у неділю відбувається гей-парад. Я думаю, це неспроста було зроблено в Івано-Франківську,  міркує Марцінків. – Івано-Франківськ визначений найбільш християнським містом за останнім опитуванням “Рейтингу”. Тому це була спеціально вибрана ця точка, вона була профінансована неукраїнцями”.

Свою думку з приводу виступу “ХЗВ” висловила й Ірина Фаріон. “Свободівка” була безжальна, наче комісарша зі схильністю до садистських сексуальних фантазій. 

“Ми маємо працювати із суспільством і не допускати до такої форми самовиявлення. Хочеш голий співати, придурок, збери свою родину і співай, і тряси там перед нею, чим хочеш. Але не перед спільнотою, бажано це зробити перед своїми дітьми, якщо ти здатен їх сотворити”,  говорила Фаріон в ефірі найбільшого обласного телеканалу, не особливо переймаючись, чи є перед екранами діти.

Як не переймався дітьми і Марцінків, публікуючи фото з концерту з обмеженим по віку доступом та забороною навіть зйомки, не кажучи вже про публікацію. 

Вже завтра Марцінків пообіцяв обговорити Porto Franko і концерт “ХЗВ” на так званому молитовному сніданку з представниками усіх християнських конфесій. Там буде остаточно дано оцінку і прийняте рішення, як бути з фестивалем.

Як писав КУРС, Руслан Марцінків після концерту “ХЗВ” доручив Володимиру Гайдару освятити Палац Потоцьких. Також після виступу “ХЗВ” в Івано-Франківську Нацполіція відкрила кримінальне провадження за статтею за ст. 296, ч. 2 (хуліганство). 

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: