fbpx

Поліція не знайшла криміналу у виступі "ХЗВ" на Porto Franko у Палаці Потоцьких

Суспільство 15:34, 10.07, 2018

Кримінальне провадження за звинуваченням у груповому хуліганстві, порушене після виступу епатажної групи "Хамерман знищує віруси" в Івано-Франківську, закрили у зв'язку із відсутністю складу злочину.

Слідчі національної поліції не знайшли криміналу в концерті гурту "Хамерман знищує віруси" й закрили провадження у зв'язку з відсутністю складу злочину. Прокуратура, яка здійснює процесуальне керівництво у провадженні, за інформацією КУРСу, поки вирішила зачекати висновків культурологічної експертизи.

Нагадаємо, група "Хамерман Знищує Віруси" з китайським хором "Дін-Дон" 14 червня цього року дали концерт на локації фестивалю Porto Franko у Палаці Потоцьких. Івент був закритою подією із обмеженням по віку 21+. Виконавці вийшли на сцену фактично роздягнуті, заледве прикривши статеві органи. У мережі спалахнув скандал, який швидко підхопили керівники міста – міський голова Руслан Марцінків і секретар міської ради Оксана СавчукВони звинуватили артистів у порушенні норм моралі і замаху на християнські цінності. Марцінків пообіцяв, що місце концерту освятять. Активіст Ростислав Гудзінський звернувся до поліції зі скаргою, за якою було порушене кримінальне провадження за ст. 296 ч. 2 ККУ (хуліганство).

Франківський скандал понад тиждень обговрювала у мережах і національних та регіональних медія вся країна. Ситуацією скористалися місцеві й не тільки місцеві політики, виставляючи себе завзятими захисниками моралі і сімейних цінностей, на які начебто замахнулися музиканти й організатори фестивалю. Зокрема, чимало часу в ефірі ОТБ "Галичина" присвятила виступу "Хамерманів" "свободівка" Ірина Фаріон, яка буквально заявила: "Хочеш голий співати, придурок, збери родину і тряси перед нею, чим хочеш".

Начальник обласної поліції Володимир Голубош на своїй першій прес-конференції пообіцяв швидке і об'єктивне розслідування справи.

Від кримінального переслідування музикантів і керівників фестивалю "Porto Franko" безоплатно захищала відома юридична компанія "Moris Group"

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: