fbpx

Очільник прикарпатської поліції обіцяє швидке і об'єктивне розслідування щодо концерту ХЗВ у Палаці Потоцьких

Суспільство 11:41, 19.06, 2018

Новопризначений керівник Нацполіції в Івано-Франківській області Володимир Голубош не коментує заяви глави відомства Сергія Князєва, який пообіцяв, що кримінальне провадження за фактом виступу "Хамерман знищує віруси" буде закрите.

“Я не збираюся коментувати голову Нацполіції”, – сказав Голубош.

Нагадаємо, керівник Нацполіції Сергій Князєв пообіцяв народному депутату Бориславу Березі, що буде закрито кримінальне провадження, відкрите після концерту “ХЗВ”, на якому соліст групи Володимир Пахолюк вийшов на сцену лише у шкарпетці на члені.

За словами Володимира Голубоша, заяв про правопорушення в Івано-Франківській області сотні, але не у всіх них є ознаки злочину.

“Було письмове звернення, були звернення в Інтернеті, були висловлювання посадовців. Поліція не могла не відреагувати. Хочу зазначити, що на даний час кримінальне провадження зареєстроване по факту, а не щодо конкретних осіб”,  сказав Голубош.

Начальник обласної поліції пообіцяв, що розслідування по цьому факту затягуватися не буде.

“Воно буде проведено оперативно і об’єктивно. Якщо у діях організавторів не буде виявлено складу злочину  провадження буде закрито. Якщо склад злочину буде виявлено  особи будуть притягнені до відповідальності. Можливо, у цих діях не буде ознак кримінального правопорушення, а лише адміністративного правопорушення”,  прокоментував Голубош.

Як писав КУРС, гурт “Хамерман Знищує Віруси” з китайським хором “Дін-Дон” 14 червня дали концерт на локації фестивалю Porto Franko у Палаці Потоцьких. Івент був закритою подією із обмеженням по віку 21+. Виконавці вийшли на сцену фактично роздягнуті, заледве прикривши статеві органи. У мережі спалахнув скандал, який швидко підхопили керівники міста – міський голова Руслан Марцінків і секретарка міської ради Оксана Савчук. Вони звинуватили артистів у порушенні норм моралі і замаху на християнські цінностиі. Марцінків пообіцяв, що місце концерту освятять.

Відтак стало відомо, що концерт обернувся кримінальним провадженням, розпочатим за ст. 296 ч. 2 ККУ (хуліганство).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: