fbpx

Франківські дизайнери створили вулицю Грюнвальдську у 3-D

Суспільство 13:13, 09.04, 2015

Проект "Грюнвальдська", зініційований учасниками платформи "Тепле місто", передбачає "перетворення" вулиці за європейським зразком. Група молодих дизайнерів рік працювала над моделюванням вулиці у 3-D.

Навесні 2014 року активісти це задумали, щоб перетворити одну із вулиць міста на ідеальну і зразкову навіть для Європи. Йдеться про комунікації шляхів, ергономіку, фасади, вивіски тощо. На вулиці Грюнвальдській є всі елементи благоустрою: два сквери, будинки різних поколінь.

"На цій вулиці можна створити зразок, як Франківськ міг би виглядати в ідеалі. Ми плануємо зробити цей проект "національною ідеєю" на рівні міста. Давайте дружно об’єднаємось і зробимо класний зразок та доведемо самі собі, що та ідеальна Європа, яку ми бачимо в інших містах, коли подорожуємо, вона може бути у Франківську", – запропонував керівник управлінської команди "Теплого міста" Юрій Филюк.

Координатор та архітектор проекту "Грюнвальдська" Андрій Назаренко розповів, що його команда повністю оцифрувала вулицю та змоделювала у 3-D. Активісти домовились про співпрацю зі шведськими та німецькими спеціалістами. Попереду геодезична зйомка, з якою допоможе "Прикарпатський земельний центр".

"Незважаючи на те, що ми ще нічого не показували про Грюнвальдську, у нас є дуже багато підтримки від мешканців, які там живуть, і від бізнесів, які там розташовані", – зазначив Назаренко.

Архітектор проекту Христина Косьмій розповіла, що зараз завершується розробка концептуального ескізного проекту вулиці, який планується презентувати громадськості вже влітку. Вона наголошує, що це лише концепт і до нього можуть вноситись зміни та пропозиції, і для успішної його реалізації потрібна колективна підтримка мешканців міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: