fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Франківського патрульного, на якого поскаржився оштрафований за п'яну їзду колишній полковник міліції, відсторонили від роботи

Франківського патрульного, на якого поскаржився оштрафований за п'яну їзду колишній полковник міліції, відсторонили від роботи

Суспільство 11:12, 19.10, 2017

Сьогодні до Івано-Франківського міського суду підтримати командира роти патрульної поліції, якого звинувачують у перевищенні повноважень, прийшли десятки патрульних.

Франківському патрульному, командиру роти Леоніду Гончаруку оголосили підозру у вчиненні правопорушення за ч. 2 ст. 365 ККУ – перевищення влади або службових повноважень.

Нагадаємо, на поліціейцького поскаржився Михайло Ільницький – колишній міліціонер, полковник, якого Івано-Франківський міський суд визнав винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції", оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. Ільницький стверджує, що патрульний Гончарук зламав йому при затриманні мізинець, і оскаржує рішення міського суду в апеляційному: його свідки на засіданнях плутаються в показах і суперечать тому, що знято на відео. Попри це прокуратура вимагає відсторонення Гончарука

Сьогодні на судове засідання з'явилися два представники прокуратури. Прокурор Сергій Яковишин зачитав підозру і заявив, що Гончарук може впливати на свідків, заважаючи розслідуванню, тому вимагає його відсторонення від посади. Прокурор зазначив, що ніхто з допитаних патрульних не бачив, як Гончарук зламав палець Ільницькому, що, на його думку, начебто доводить, що Гончарук вже почав впливати на свідків. Як заявив прокурор, перелом фаланги п'ятого пальця (мізинця) на кисті правої руки без зміщення спричинив тривалий розлад здоров'я Михайла Ільницького. 

Адвокат Гончарука заперечив заяви прокурорів: він вважає, що правоохоронні органи звернулися до суду з цим клопотанням безпідставно. Вони не мають підтвердження, що Гончарук впливав на свідків. Адвокат зазначив, що Гончарук добре характеризується на роботі, його зарплата – єдиний сімейний дохід. Просить врахувати, що в патрульного двоє дітей і дружина в декреті – не працює.

"Я не маю наміру ніяким чином впливати на своїх колег, на своїх підлеглих і не перешкоджатиму слідству", – заявив на судових дебатах Гончарук.

Суддя Ірина Пастернак клопотання прокуратури задовольнила – ухвалила відсторонити Гончарука від виконання обов'язків до 18 грудня включно. 

Пізніше суддя Тарас Антоняк частково задовльнив клопототання прокуратури про обрання запобіжного заходу для Гончарука: поліцейському обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, він не може виїжджати за межі області без дозволу cлідчого прокурора і здасть документи для виїзду за кордон. 

Нагадаємо, в ніч з 18 на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". Водій не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", відмовився пройти освідчення на алкоголь, а агресивні пасажири вчинили конфлікт з патрульними. На підтримку водію і пасажирам приїжджав відомий у Франківську "активіст" Михайло Бойчук, більше знаний як "Хімік".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: