fbpx

Франківський посадовець, якого судять за хабарництво, вирішив відмовчуватися на суді

Суспільство 14:07, 11.06, 2015

Обвинувачений у вимаганні й отриманні хабара колишній директор Івано-Франківського міського фонду комунального майна Богдан Чупірчук провину не визнає і давати пояснення у суді до допиту свідків відмовляється.

Сьогодні Івано-Франківський міський суд перейшов до розгляду справи Богдана Чупірчука по суті.

Свідки на судове засідання не з'явилися. Представник прокуратури зачитав обвинувальний акт. Звинувачений в одержанні неправомірної вигоди Чупірчук провину не визнав. Відтак, у суді визначили порядок дослідження доказів: спершу допитають свідків, дослідять докази й допитають підсудного. Обвинувачений відмовився давати жодні пояснення до допиту свідків.

Через відсутність свідків засідання перенесли на 22 червня.

Як повідомляв КУРС, у суді сподівалися допитати ключового свідка у справі – заявника Олену Сірик, яка й поскаржилася на вимагання Богданом Чупірчуком хабара.

Нагадаємо, 12 березня Богдана Чупірчука та директора спортивного комплексу Івана Слюсара затримали під час одержання хабара. Чиновники вимагали та одержали 5 тисяч доларів США та 7 тисяч гривень.

За таку винагороду посадовці обіцяли позитивне вирішення питання щодо надання в оренду нежитлових приміщень для здійснення підприємницької діяльності на території стадіону. Затримано зловмисників було під час одержання коштів.

Прокуратурою Івано-Франківської області вже завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо посадовця. Обвинувальний акт стосовно Чупірчука Б. В. скеровано для розляду по суті до Івано-Франківського міського суду за ч. 3. ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Кілька судових засідань переносили через хворобу обвинуваченого

Іван Слюсар визнав свою вину та отримав свій судовий вирок – 25,5 тисяч гривень штрафу із позбавленням права обіймати посади протягом двох років

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: