fbpx

"Громадське телебачення" у Франківську презентувало фільм про загиблого героя Віктора Гурняка

Культура 11:11, 14.01, 2015

Журналістка Громадського телебачення Настя Станко з колегами представили франківцям документальний фільм про загиблого фотожурналіста, бійця "Айдару" Віктора Гурняка.

Презентація фільму "Віктор Гурняк" відбулася в рамках відкритої панельної дискусії "Журналісти на війні" за участю журналістів Насті Станко (Громадське ТБ), Петра Задорожного (фотоагентство "LUFA"), Наталі Коцкович (З Студія, 5 Канал) та побратима загиблого фотожурналіста Маркіяна Фесея. На презентації була присутня родина Віктора Гурняка – дружина та батьки.

За словами Насті Станко, фільм, який зробило "Громадське телебачення", виставлять на Ютуб уже сьогодні. В телевізійній стрічці журналісти поєднали короткі інтерв'ю з людьми, які близько знали Віктора Гурняка, з документальними зйомками для ТБ, де він потрапляв у кадр як реальний учасник подій війни. Фотожурналіст, засновник фотоагенції "LUFA" узяв на себе обов'язки волонтера, а потім і бійця добровольчого загону "Айдар".

Про Віктора у фільмі-реквіємі розповіли дружина, побратими, друзі. Зокрема Тарас Химчич, режисер документального кінофільму "Золотий вересень: Хроніка Галичини 1939-1941 років", у якому знімався Віктор Гурняк. Лідери групи "От вінта" Юрій Журавель та гурту "Тартак" Сашко Положинський, з якими також працював Віктор. 

"Важко говорити про об'єктивність на війні у ставленні до людей по той бік лінії фронту, якщо по цей бік загинув твій друг", – сказала Настя Станко.

Цього ж дня раніше у франківській галереї "Арт на Мур" (фортечна галерея "Бастіон") друзі загиблого героя відкрили фотовиставку його робіт "Від Майдану до війни".

Віктор Гурняк “Гартік” загинув під час мінометного обстрілу у жовтні 2014 р. на Луганщині, вивозячи поранених вояків АТО з місця бою. Йому було 27 років. Залишилася дворічна донька.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: