fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • "Хамерман знищує віруси" пояснили свій виступ у Франківську: "У системі, в якій ми опинилися, потрібно показувати жопу…"

"Хамерман знищує віруси" пояснили свій виступ у Франківську: "У системі, в якій ми опинилися, потрібно показувати жопу…"

Культура 16:51, 15.06, 2018

Учасники скандального гурту "Хамерман знищує віруси" Альберт Цукренко та Володимир Пахолюк сьогодні у просторі Intellect Hub провели лекцію на тему "Провокативне мистецтво як метод залишатися чесними із слухачами та суспільством".

"Назва лекції ставить мене в тупик. Я вже 20 років не сприймаю групу в контексті провокації. Провокація пов’язана з деструктивними конотаціями, що викликає у відповідь агресивну реакцію. ХЗВ – це позитивне явище, яке несе мир, радість та щастя",  сказав Володимир Пахолюк.

"Мені здається, що функція ХЗВ (ми ні разу не обговорювали ані функцію, ані місію) місія – це нести радість, допомагати в перемогах над своїми неврозами та ставити питання, на які мисляча і розумна людина має сама шукати відповіді", – зазначив Альберт Цукренко.

1

Нагдаємо, вчорашній концерт ХЗВ у Палаці Потоцьких викликав шквал емоцій та хвилю обурення у соцмережах. Відреагував міський голова Руслан Марцінків, який планує освятити це місце. Та нардеп Олександр Шевченко, чий благодійний фонд надав фінансування Porto Franko. Він зазначив, що наступного року такі теми проговорюватимуться з організаторами та встановлюватиметься табу.

"Є сегмент публіки, які думають, що наша місія показувати жопу. Вони не такі вже не праві… у цій системі, в якій ми опинилися, потрібно показувати жопу…"  іронізує Володимир Пахолюк.

23

Він розповів, що "костюми" Даші Астафєвої (голяка з двума дощечками), які вирішили придбати картинками, з’явилися у Львові, де вони у магазині тканин побачили полотна для вишивки з готовими візерунками. На них були зображені собачки, коллі, які апелюють до того, що все добре.

"Сучасна людина знаходиться під власним неусвідомленням, вона є суб’єктом та перебуває у неволі, – каже Володимир. – Ми, коли їхали на Porto Franko, розуміли, що наші сідниці будуть в центрі уваги, ми їм самі присвячуємо немало уваги, але ми хотіли поговорити про свободу… Мені здається, що в нас вийшло".

Він також прокоментував реакцію місцевої влади на вчорашній виступ.

"Дуже дивно виглядає заява освятити місце нашого виступу. Сонце правди світить після кінця, але нам здається, що нема ніякого піздєца. Про те, що піздєц насувається, ми забуваємо. Ми всі помремо – і наші жінки, чоловіки, діти. Цей діалог – відправна точка для розуміння усього пафосу нашої творчості", – говорить  Володимир.

Гурт називає себе "найадекватнішою групою в Україні", а свої концерти "сеансами масового лікування неврозів. З сильним фізкультурним компонентом".

ХЗВ є представником некомерційної музики, що не зраджує своїм ідеалам, рефлексує над станом української культури, можливістю сприймати інше та іншість. Творчість гурту пересічними слухачами може бути охарактеризована як провокативна або така, що не відповідає цінностям більшості. Але за 22 роки діяльності на сцені гурт перетворився на справжню легенду альтернативної музики. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: