fbpx

В Івано-Франківську замість iHub'а для ІТшників буде музична школа. ВІДЕО

Суспільство 11:37, 03.11, 2017

Осередок iHub по вулиці Гординського, 10 мали облаштувати норвезькі інвестори.

Про облаштування майданчика для ІТшників мова зайшла вже давно. Активні обговорення тривали у 2015 році. Тоді керівництво облдержадміністрації зустрілося з директором мережі Центрів інновацій та підприємництва iHUB Дмитром Подолєвим та керівниками "Сід Форум Україна". Центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB мав розміститися у будівлі колишньої 8 школи на вулиці Гординського, 10. Приміщення було надане орендарям в безоплатне користування на певних умовах.

Як повідомляв КУРС, приміщення на вулиці Гординського, 10 вже близько 10 років не використовується і перебуває у занедбаному стані. Воно знаходиться на балансі управління освіти. Орендарі, які планували створити там центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB, мали здійснити ремонт приміщення та заміну внутрішніх мереж. Місто мало взяти на себе частину зовнішніх робіт з ремонту будівлі.

iHub мав запрацювати навесні 2017 року, але цього не сталося.

Та згодом в організації закінчилися грантові кошти. Відтак за згодою сторін договір оренди розірвали, йдеться в сюжеті "Каналу 402". Трохи довести будівлю до ладу влада таки встигла. Зокрема, за один мільйон гривень тут замінили черепицю. 

Сьогодні подальша доля старої кам'яниці у невизначеному стані. Щоправда, деякі посадовці вже мають пропозиції, що тут може бути. Як приклад, Муніципальний центр обробки даних зі всією інформацією про місто в електронному вигляді. Таку ідею пропонують в Управлінні інвестиційної політики. Тут стверджують, що такі центри – вимога часу і вже створені у всіх розвинених містах Європи. На їхніх серверах можуть зберігатися дані з будь-яких сфер міста, починаючи від відео з камер спостереження і закінчуючи базами департаментів та управлінь. 

Сьогодні у соцмережі міський голова Руслан Марцінків прокоментував, що у цьому приміщенні буде музична школа.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: