fbpx

Івано-Франківськ купив локомотиворемонтний завод. ВІДЕО

Економіка 11:19, 22.08, 2017

Івано-Франківська міська рада з другої спроби купила на аукціоні локомотиворемонтний завод за початковою ціною 33 920 000 гривень.

Сьогодні у Фонді державного майна України завершився аукціон з продажу державного пакета акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод".

Пакет акцій у розмірі 99,5% від статтного капіталу підприємства купив єдиний учасник торгів – Івано-Франківська міська рада – за стартовою ціною 33 920 000 гривень.

Статутний капітал підприємства становить 19 562 800 гривень, разом із заводом на торги виставили земельну ділянку площею 9,96 га.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на офіційній сторінці у Фейсбук відрапортував про перемогу в боротьбі за завод.

"Міська рада придбала наш Локомотиворемонтний завод. Ми боролися за нього разом з його працівниками й таки перемогли. Це підприємство зі 150-річною історією є стратегічним не тільки для міста, але й країни і нам вдалося вберегти його від приватизації.
Наша мета не просто зберегти підприємство, але створити інвестиційну зону в центрі міста, якої зараз немає. Завод володіє вільними землями, які стали б інвестиційним простором для нових компаній та робочих місць", 
 йдеться у повідомленні міського голови.

Нагадаємо, у травні Кабінет міністрів України затвердив умови продажу державного пакета акцій ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" в розмірі 99,5% від статутного капіталу.

9 червня міська рада Івано-Франківська поспіхом прийняла рішення взяти участь у аукціоні з продажу пакету акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод", зокрема придбати 99,5% від статутного капіталу товариства.

На аукціоні 6 липня Івано-Франківська міська рада не змогла придбати Локомотиворемонтний завод. Конкурсна комісія відхилила пропозицію міської ради через відсутність конкуренції.

Як повідомляв КУРС, 9 червня на позачерговій сесії міської ради Івано-Франківська голосами промерівських фракцій "Свободи" і "Батьківщини" прийняли рішення про участь міста в аукціоні на придбання Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу. З цього приводу генеральний директор ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" Олег Сирота поширив відкритого листа до Руслана Марцінківа, в якому звинуватив мера у безвідповідальності та маніпуляціях.

18 липня депутати Івано-Франківської міської ради вдруге підтримали пропозицію Руслана Марцінківа взяти участь в аукціоні з продажу пакета акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: