fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Івано-Франківський апеляційний суд скасував рішення виплати зарплати сільському голові Підмихайля за час участі в АТО

Івано-Франківський апеляційний суд скасував рішення виплати зарплати сільському голові Підмихайля за час участі в АТО

Суспільство 21:59, 12.09, 2015

8 вересня Апеляційний суд Івано-Франківської області скасував рішення Калуського міськрайонного суду щодо Підмихайлівського сільського голови Ігоря Кубрака.

Калуський міськрайонний суд зобов’язав Підмихайлівську сільську раду повернути заборговану заробітну плату сільському голові, бійцеві АТО Ігореві Кубраку.

Ігор Кубрак – 59-річний житель Підмихайля, капітан СБУ. Торік сільська рада достроково припинила повноваження Ігоря Кубрака як сільського голови, але суд скасував таке рішення.

З серпня минулого року Ігор Кубрак проходив бойові навчання, а у жовтні відбув у зону АТО, проте сільська рада досі не виплатила йому зарплати.

Суддя Калуського міськрайонного суду Віктор Гавриленко став на бік бійця АТО і зобов’язав виплатити сільському голові і бійцеві АТО Ігореві Кубраку зарплату, починаючи з 15 жовтня минулого року по 21 квітня 2015 року.

Як повідомив "Вікнам" голова ГО "Автомайдан Прикарпаття" Володимир Павлів, 8 вересня Апеляційний суд Івано-Франківської області скасував рішення Калуського міськрайонного суду. На його думку, з надуманої причини.

"Нам незрозуміла позиція суду. Коли зайти у цивільне судочинство, то всі справи щодо заборгованої зарплати розглядає саме цивільне судочинство, що і зробив Калуський міськрайонний суд. І цікаво, чи буде обласна прокуратура подавати касацію на це рішення? Рішення приймала колегія суддів, то ми хочемо знати прізвища цих "героїв", які вирішили не виплачувати зарплату учаснику бойових дій, який захищає їхній спокій", – зазначив у коментарі Володимир Павлів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: