fbpx

Калуш та Коломия прийняли 75 тонн львівського сміття, – Львівська ОДА

Суспільство 13:15, 07.07, 2016

З часу припинення роботи Грибовицького сміттєзвалища зі Львова в інші області України вивезли 13,5 тисяч тонн сміття. Ще 3 тисячі тонн сміття прийняли райони Львівщини.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка 5 липня під час зустрічі з представниками Громадської ради при ЛОДА, пише ZIK.

Як зазначив Синютка, Львів продукує 600-750 тонн сміття щодоби. За цей час Житомир прийняв 915 тонн львівського сміття, Луцьк – 540 тонн, Коломия – 30 тонн, Калуш – 45 тонн, Київ – 9255 тонн, решту – Рівне. Ще 3 тис. тонн сміття вивезено на сміттєзвалища у межах Львівської області.

"Ми передали Львову для опрацювання ділянку під сміттєпереробний завод у Миколаївському районі, однак там розмова з громадою не вийшла. Після цього ми надали місту ще дев’ять адрес земельних ділянок. Відповідні поки немає", – повідомив Синютка. 

Як повідомляв КУРС, 2 липня члени виконкому Коломийської міської ради на екстреному засіданні прийняли рішення приймати сміття зі Львова на коломийський полігон, який обслуговує КП "Полігон екологія". Проте під тиском громадськості 5 липня виконком скасував власне рішення про завіз сміття зі Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: